Boşanmayı kategorik olarak reddeden Katolik Kilisesi'nin itirazlarına rağmen İtalya'da 1970'te boşanma yasal hale gelmişti ancak hala fiili olarak zorlukla gerçekleştiriliyordu.
"İtalyan usulü boşanma" filmindeki kadar olmasa da (1961 yapımı filmde Marcello Mastroianni'nin oynadığı karakter, boşanamadığı için karısını öldürmenin yollarını arıyordu), İtalyanlar hala boşanmak için çileli bürokratik işlemlerden ve uzun bir bekleme süresinden geçmek zorunda kalıyordu.

Resmen boşandılar

Resmen boşandılar

HIZLICA BOŞANABİLMEK İÇİN ÜLKE DEĞİŞTİREN VAR

Evli çiftlerin boşanabilmesi için en az 3 yıldır ayrı yaşadıklarını ispat etmeleri gerekiyordu. Karşılıklı rızanın bulunmadığı durumlarda ise işlemler daha da karmaşıklaşıyordu. O kadar ki birçok İtalyan çift daha kolay boşanabilmek için bu işlemlerin daha hızlı yapıldığı AB ülkelerinde ikamet alarak boşanma davasını bu ülkelerde açıyordu.

Eşinden çıplak selfie tazminatı istedi

Eşinden çıplak selfie tazminatı istedi

'BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA YERİNE GETİRDİK'

İtalyanları evlenmekten soğuttuğu bile söylenen bu yasa, önceki gün parlamento tarafından değiştirildi. Parlamentonun 398 evet, 28 hayır oyuyla onayladığı yeni yasal düzenlemeyle artık boşanma süresi 6 aya inecek. İhtilaflı durumlarda ise bekleme süresi 1 yıl olacak. Karmaşıklığıyla ünlü İtalyan bürokrasisini sadeleştirmek için bir dizi reform sözü veren Başbakan Matteo Renzi, boşanmayla ilgili düzenlemenin parlamentodan geçmesinin ardından Twitter'a yazdığı mesajda, "Kısa sürede boşanma yasalaştı. Bir sözümüzü daha yerine getirdik" dedi.

 Ajda Pekkan’ın yasak aşkı ispatlandı

Ajda Pekkan’ın yasak aşkı ispatlandı

'AİLE HAYATINA SALDIRI'

Siyasi yelpazenin büyük kısmının da onayını alan yeni yasal düzenleme Katolik Kilisesi'ni ise kızdırdı. Kiliseye ait ve yakın yayın organları, boşanmanın kolaylaştırılmasını aile hayatına saldırı olarak yorumladı. Kiliseye bağlı Avvenire gazetesi, boşanmayı kolaylaştırmanın ağır toplumsal sonuçlar doğuracağını öne sürerek, eşinden ve çocuklarından ayrı kalan babalara "alkolizm, depresyon ve şiddet yolunun açılacağını" yazdı. Gazete, aile bilincini güçlendirecek yasalar yerine "daha sorumsuz bir toplum" yaratacak yasal düzenlemeler yapıldığı eleştirisini getirdi.
Famiglia Cristiana (Hıristiyan Aile) dergisi de "Bir aileyi yok etmek için 6 ay yeterli" başlığını kullandı ve parlamentoyu, "aile kurumuna karşı güç gösterisi yapmakla" suçladı.

Avrupa Bilim Vakfı'ndan korkutan yanardağ açıklaması

Avrupa Bilim Vakfı'ndan korkutan yanardağ açıklaması