İspanya kraliyet sarayından yapılan açıklamada İspanya Prensesi Cristina’nın "Palma de Mallorca Düşesi" unvanının kralın talimatı ile iptal edildiği duyuruldu. Ancak bu karar Kral ile prensesin arasının açılmasına yol açtı. Kraliyet ailesinden dün akşam saatlerinde yapılan açıklama sonrası Prensesin avukatı medya kuruluşlarına bir yazı göndererek, düşeslik unvanının Kralın emri ile değil prensesin isteği üzerine alındığını belirtti.



"KRAL KARDEŞİNİ KORUYOR"

Tarafları birbirine düşüren bu karmaşanın arkasında 49 yaşındaki Cristina’nın şahsına verilen tüm unvanlardan kendi feragat etmediği sürece İspanya tahtının 6’ncı sıradaki varisi olmaya devam etmesinin yattığı belirtiliyor. Prenses Cristina’nın Kraliyet ailesini, kocasının devam eden yolsuzluk davalarından dolayı daha fazla yıpratmamak için unvanlarını bir bir geri vermeye başladığı, ancak kardeşi Kralın bunu kendisi yapmış gibi göstererek ablası Prensesi tahtın varislerinden biri olmasına devam etmesi için korumaya çalıştığı ileri sürülüyor.



HAKİM KARŞISINA ÇIKAN İLK PRENSES

İspanya monarşi tarihinde hâkim karşısına çıkan ilk prenses olarak kayıtlara geçen Cristina kocası Inaki Urdangarin’in şirketinde vergi usulsüzlüğü yaptığına dair iddialar nedeni yargılanıyor. Cristina, altına imza attığı birçok belgenin içeriğinden habersiz olduğunu savunmasına rağmen davaya bakan hakim prensesin suçsuz olduğuna inanmıyor.

Venezuela ile İspanya arasında gerginlik

Venezuela ile İspanya arasında gerginlik