Nagasaki Sasebo'da açılan otelde, müşterileri kapıda dinozor bir robot karşılıyor.  Resepsiyon memurları olan robotlar İngilizce konuşurken, bir de Japonca konuşan android bulunuyor.



Otele kayıt işlemlerinde yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor ve müşteriler isimlerini dokunmatik ekrana giriyorlar. Daha sonra bavullarına oda numaralarını yazarak onları da robotlara teslim ediyorlar.

HER ŞEYİ BİLEN ROBOT TULY

Genellikle filmlerde görmeye alışık olduğumuz ileri teknoloji pek çok hizmet bu otelde mevcut. Örneğin odalarda ışıkları açıp kapatmak için herhangi bir düğme bulunmuyor, konukların bunun için lale şeklindeki robot Tuly'e komut vermeleri gerekiyor.



Saat ve hava durumunu da söyleyen Tuly, vücut ısısını algılayarak, ona göre odanın sıcaklığını ayarlıyor. Müşteriler bavullarındaki eşyaları bile kendileri yerleştirmiyor. Sadece bavullarını bir kutuya koyuyorlar ve içindekiler robotlar tarafından raflara yerleştiriliyor.



ROBOT ÇALIŞTIRMAK DAHA UCUZ

Huis ten Bosch eğlence parkının bir parçası olan otelde bir gecelik konaklama fiyatı 9 bin yenden (73 dolar) başlıyor.



Parkın kurucusu Hideo Sadawa Japonya standartları için çok düşük bir rakam olan fiyatla ilgili, personelin insanlar yerine robotlardan oluşmasının maliyeti düşürdüğünü söylüyor.

Geleceğe ait gibi görünen günümüz teknolojileri

Geleceğe ait gibi görünen günümüz teknolojileri