İngiltere'nin başkenti Londra'da lisanssız taksicileri yeteri kadar kontrol etmediği için Londra Ulaşım Kurumunu (TFL) eleştiren taksiciler, başkentin en büyük otogarı ile birçok iş merkezinin bulunduğu Victoria Caddesi'nde araçlarını yavaş sürerek eylem yaptı.



Victoria Caddesi üzerinde bulunan TFL Genel Müdürlük binasının önünden geçerken korna çalan taksicilerin 2 saatten fazla süren protestosu nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.



BİR AY İÇİNDE İKİNCİ EYLEM

Londra'nın simgelerinden siyah taksilerin sürücüleri, müşterilere daha ucuz fiyat sunan lisanssız taksilerin yasal olmadığını ve yolculuk ücretlerini doğru hesaplamadıklarını dile getiriyor. Taksiciler ayrıca, lisansı bulunmayan taksilerin sigortalarındaki eksiklikler sebebiyle halkın güvenliğinin tehliye atıldığına dikkati çekiyor.



Bu ay içerisinde ikinci kez eylem yapan taksi şoförleri, TFL'ye kayıtlı olmayan sahte taksilerin müşterilerini çaldığını iddia ediyor ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile TFL'nin lisanssız taksicilere yönelik yeterli önlemleri almadığını savunuyor.



"SORUNLAR KRONİK HALE GELDİ"

Hizmet sektöründe çalışanların sendikası olan GMB'nin Profesyonel Sürücüler Birimi Başkanı Steve Garelick, 20 yıldan uzun süredir sektörde bulunduğunu belirterek, TFL ile yaşanan sorunların yıllar boyunca doğru şekilde ele alınmadığı için artık kronikleştiğini ve taksi şoförlerinin seslerinin TFL tarafından duyulmadığını söyledi.



TFL, Londra'da hizmet veren 100 binden fazla taksi ve özel araç sürücüsüne lisans sağlıyor.

Kim Jong-un'un ağabeyi Clapton konserinde

Kim Jong-un'un ağabeyi Clapton konserinde