Sekiz yıl önce Kishi tren istasyonuna "atanan" Tama, kendisi için özel olarak hazırlanan istasyon şefi şapkası ve peleriniyle, her gün yolcuları karşılıyor ve uğurluyordu.



Tama 22 Haziran'da, 16 yaşındayken kalp yetmezliğinden öldü. Ünü ülke sınırları dışına taşan Tama'ya şanına yakışır bir tören düzenlendi. Tama, binlerce kişinin katıldığı bir törende, çicekler, ton balığı konserveleri ve çeşitli armağanlarla uğurlandı. Şinto usüllerine göre düzenlenen törende Tama "ebediyete kadar fahri istasyon şefi" ilan edilmekle kalmadı, aynı zamanda 'tanrıça' mertebesine yükseltildi.



ONA ÖZEL MABET YAPILACAK

Tama için ayrıca bir mabet de yapılacak. Japonya'da birçok kişinin mensup olduğu Şinto dininin tanrıları arasında hayvanlar da bulunuyor. Wakayama Elektrikli Demiryolu Şirketi'nin Başkanı Mitsunobu Kojima, törende yaptığı konuşmada, bölgeye turist çekerek şirketi batmaktan kurtardığı için Tama'ya teşekkür etti.



Kojima, Tama'nın bölge ekonomisine 1,1 milyar yen (yaklaşık 9 milyon dolar) katkıda bulunduğunu söyledi. Wakayama Valisi Yoshinobu Nisaka da istasyona kedi tayin etme geleneğini sürdüreceklerini açıkladı.



Kent sakinleri ise Tama için "Sevgi dolu ve çalışkandı" dediler. Bayrağı, Tama'dan sonra istasyona alınan ancak henüz çıraklık aşamasında olan Nitama adlı kedi devralacak.

Annesinden erken ayrılan kediler 'strese giriyor'

Annesinden erken ayrılan kediler 'strese giriyor'