BBC yönetimi, yapımcısıyla kavga ettikten sonra açığa alınan Top Gear otomobil programının sunucusu Jeremy Clarkson'ın sözleşmesini yenilememe kararı aldı.
Clarkson, iki hafta önce programın yapımcısını yumrukladığı gerekçesiyle açığa alınmış, hakkında soruşturma başlatılmıştı.



1 MİLYON İMZA

Clarkson hakkındaki soruşturma devam ederken, sunucunun programa devam etmesini isteyen Top Gear izleyicileri bir imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya'da toplanan 1 milyon imza, geçen hafta BBC'nin Londra'daki merkezine Top Gear programının yarış kaskını hiç çıkarmayan gizemli test pilotu Stig tarafından bir tankla getirilmişti.

Kadın sunucu şeyhi yayından attı

Kadın sunucu şeyhi yayından attı

SORUŞTURMA BULGULARI

BBC'nin İskoçya'daki yayınlarından sorumlu yöneticisi Ken MacQuarrie'in yürüttüğü soruşturmanın bulguları da kamuoyuyla paylaşıldı. Rapora göre, olay 4 Mart'ta Top Gear'ın Surrey kentindeki çekimlerinin ardından meydana geldi. Ekipteki yapımcılardan Oisin Tymon'un 'herhangi bir kışkırtma' olmadan Clarkson'un önce sözlü sonra da fiziksel saldırısına hedef olduğu kaydedilen raporda özetle şu tespitlere yer verildi: "Saldırı 30 saniye sürdü ve araya girenler tarafından önlendi. Oisin Tymon herhangi bir karşılık vermedi. Tymon'a yönelik sözlü saldırı fiziksel saldırıdan sonra da devam etti; küfürlerin yanısıra kovulacağı tehdidine de hedef oldu. Bağırış ve hakaretler o kadar şiddetliydi ki, oteldeki ziyaretçilerin kaldığı odalardan birinden ve restorandan duyuldu.
Jeremy Clarkson otelde küfür etmeye devam etti. Oisin Tymon, olay nedeniyle yaşadığı şok ve stresin yanısıra işinden olduğu korkusu taşıdı.Yüzünde şişlikler ve dudağında kanama olan Tymon, saldırının ardından acil servise gitti."

Güzel spikere taciz!

Güzel spikere taciz!

DAHA ÖNCE DE UYARI ALMIŞTI

Clarkson'un olaydan bir kaç gün sonra Oisin Tymon'dan email, cep telefonu mesajlarıyla ve kişisel olarak özür girişiminde bulunduğu anlaşılıyor. Olayı BBC yönetimine haber veren de Jeremy Clarkson olmuş. Clarkson, Mayıs 2014'te bir programda ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle BBC yönetiminden "son bir uyarı" aldığını söylemişti. Clarkson, "Bir kez daha rencide edici bir ifade kullanmam halinde işten atılacağımı belirttiler" demişti.

Eşcinsel düğününe ceza indirimi

Eşcinsel düğününe ceza indirimi