Uruguay 2005 yılından beri yenilenebilir enerji sektörüne 7 milyar dolarlık yatırım yaptı ve bu yatırımlarına devam ediyor. Uruguay, ülkenin yüzde 84’ünün yenilenebilir enerji kullandığını ilan etmesinden kısa bir süre sonra, yeni bir temiz enerji haberi ile gündemde.


Fosil yakıtların, küresel ısınma ve iklim değişikliğini tetikleyen sera gazlarını üretmeleri sebebiyle alternatif olarak temiz enerji kaynakları dikkatleri çekmeye devam ediyor. Öte yandan büyükşehirlerin problemlerinden hava kirliliği ve enerji israfı yeni çözüm arayışlarını arttıyor.


Uruguay, Montevideo’daki Carrasco Uluslararası Havalimanı yıllık yaklaşık 1 milyon 800 bin yolcu trafiğiyle hizmet veriyor. Carrasco Uluslararası Havalimanı, fotovoltaik güneş panellerinden oluşan bir park kurmaya başladı. Bu sayede tamamen yenilenebilir enerji kullanan, depolayabilen ve kendi kendine yeten bir havalimanı olmayı hedefliyor. 4 Hektarlık alana kurulan park, 3-4 MW enerji üretebilecek. Proje kapsamında kurulan güneş panellerinin ve 3 rüzgar türbininin, 2016 yılında terminale yüzde 100 temiz enerji tedarik etmesi bekleniyor.





"Böcek yemek yararlı"