Kerkük'ün Kürdistan semtinde bir araya gelen aileler, IŞİD'in, alıkoyduğu Peşmergeleri, "Nevruz Bayramı'nda yakarak öldürebileceği" nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

Aileler adına açıklama yapan oğlu rehin alınan Şeyh İrfan, evlatları hakkında gerçek ve tatmin edici bilgiler almak istediklerini belirterek, "Evlatlarımızın akıbeti hakkında bize gerçek bilgiler verilmezse hiç kimsenin aklına gelmeyecek eylemlerde bulunacağız" dedi.

Tunus saldırısını IŞİD üstlendi

Tunus saldırısını IŞİD üstlendi


IŞİD militanlarının, sosyal paylaşım sitelerinde yayınladıkları videolarda, Peşmergelerin Nevruz'da öldürüleceğini açıkladıklarını ve sürenin bitmek üzere olduğunu aktaran İrfan, "Çocuklarımızın akıbetlerini bilmek istiyoruz" diye konuştu.

Rehine tutulan 17 Peşmerge için "çalmadık kapı bırakmadıklarını" dile getiren İrfan, şunları söyledi:

"Ne yazık ki hiç kimse evlatlarımızın nerede, ne durumda ve akıbetleri hakkında bir şey söylemedi, bir girişimde de bulunmadı. Bu nedenle biz, gerek Kürdistan hükümeti gerekse Kerkük yetkililerine 24 saat mühlet veriyoruz. Evlatlarımızın akıbeti hakkında bize gerçek bilgiler verilmezse hiç kimsenin aklına gelmeyecek eylemlerde bulunacağız."

IŞİD REHİNELERİ NEVRUZ'DA YAKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Bir başka Peşmerge yakını Bedia Soran ise 50 günden beri tüm aile bireylerinin perişan olduğunu belirterek, "Gecemiz gündüzümüz kalmadı. Yakınlarımızın durumu hakkında kimden haber alacağımızı bilmiyoruz. Yüzümüzü nereye çevireceğimizi bilemiyoruz. Benim yeğenim daha yeni nişanlıydı ve yakında evlenecek. Sevineceğiz diye hazırlık yaparken şimdi yas tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçen 30 Ocak'ta, Kerkük'ün güneyindeki Mektep Halit bölgesinde çıkan çatışmalarda, 17 Peşmerge, IŞİD tarafından rehin alınmıştı. Rehine Peşmergeleri, kafeslere koyarak Havice sokaklarında dolaştıran militanlar, 21 Mart'ta hepsinin yakılarak öldürüleceğini açıklamıştı.