Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Esad rejimi ve PYD’nin saldırıları nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye öncelikli olarak hasta, çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere, 3 Haziran’da 837, 4 Haziran’da 2 bin 832, 6 Haziran’da 3 bin 168, 10 Haziran’da 6 bin 597 kişinin giriş yaptığını söyledi. Açıklanan rakamlara göre 4 günde Türkiye'ye 13 binin üzerinde Suriyeli sığındı. Türkiye'nin sığınmacılara ilişkin özverili yaklaşımına karşın Norveç Meclisi'nin Suriyeli sığınmacılar için belirlediği kişi sayısıysa 3 yılda 8 bin kişiyle sınırlı kaldı. Rakamlar adaletsizliği ortaya koydu.



"İNSANİ TRAJEDİ OLUNCA KAPILARI AÇARIZ"

Bilgiç, basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “İnsani dram olmadığı sürece mülteci alınmayacak” sözleri hatırlatılarak Türkiye’nin açık kapı politikasında değişiklik olup olmadığı sorusuna, “Bugüne kadar zalim Esed rejiminden kaçanlara Türkiye kapılarını açtı. Sayın Kurtulmuş’un da belirttiği gibi, Türkiye insani trajedi olunca kapılarını açıyor. Bu çerçevede açık kapı politikamızda bir değişiklik yok” yanıtını verdi.

Suriye'de 136 sivil hava saldırılarında öldü

Suriye'de 136 sivil hava saldırılarında öldü

BOMBALANAN BÖLGEDEN TÜRKİYE’YE KAÇIŞ

Bilgiç, Akçakale gümrük kapısında kayıt altına alan bu kişilerin sağlık kontrolünden de geçirildiğini vurguladı. Son günlerde hava saldırıları ve PYD'nin saldırıları nedeniyle Türkiye'ye yönelik yoğun göç dalgası olduğunu anımsatan Bilgiç, bu kapsamda öncelikli olarak hasta, çocuk, kadın ve yaşlıların ülkeye giriş yaptığını ve bu kişilerin geçici barınma merkezlerine yerleştirildiğini söyledi.

Sözcü Bilgiç, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede diğer ülkelerle işbirliğini artırması gerektiğine ilişkin Avrupa Parlamentosu raporunda yer alan ifadelerle ilgili soru üzerine, bu konuda Türkiye'nin tavrının çok net olduğunu, IŞİD ile mücadelede uluslararası koalisyonun bir parçası olarak bugüne kadar tüm toplantılara katıldığını söyledi.

Dünya basını seçim sonuçlarını böyle gördü

Dünya basını seçim sonuçlarını böyle gördü