FOTO:Reuters


Amerikan New York Times gazetesi, Pentagon'un yürüttüğü "Suriyeli muhaliflerin eğitildiği eğit-donat programının, Obama yönetimi tarafından sonlandırıldığını" açıkladı. Suriye'deki Esad rejiminin devrilmesi için yapılan programa yüz milyonlarca dolar harcanmış, büyük umutlar bağlanmıştı.

KIRŞEHİR KAMPI NE OLACAK?

ABD'nin projeden çekilmesiyle Kırşehir'de de bulunan kampları ne olacağına ilişkin bilgi verilmedi.

ERDOĞAN: BİZ DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan  eğit-donat projesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Bu çalışmaları biz yapıyoruz, başkaları da yapıyor ama şimdi eğit-donat çalışmalarını yaparken yine Türkiye yalnız bırakılırsa herhalde bu da insaf dışı bir yaklaşım olur. Biz yapıyoruz, yine yapmaya devam edeceğiz onu da söyleyeyim." demişti.

PENTAGON 10 GÜN ÖNCE PROJEYİ ASKIYA ALMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon; Eylül ayı sonunda, ılımlı muhalif savaşçıların Türkiye ve Ürdün’de eğitilerek Suriye’ye gönderilmesini içeren eğit-donat programını askıya aldıklarını açıklamıştı. Pentagon Basın Sözcüsü Peter Cook, tüm programın gözden geçirileceğini duyururmuştu.

FiYASKOYLA SONUÇLANMIŞTI

Ağustos ayının başında Kırşehir’de eğitilen ilk eğit-donat askerlerinin sınırı geçer geçmez El Nusra pususunda eriği ortaya çıkmıştı. Yaklaşık 70 kişilik ikinci grubun da güvenli geçiş karşılığında Nusra’ya silah ve ekipman verdiği iddiası Amerikalı yetkililer tarafından itiraf edilmişti.

"BİRKAÇ ZAVALLIYA BİDONUN ÜSTÜNDEN ATLAMAYI ÖĞRETİP..."

Sözcü yazarı Bekir Coşkun'un dünkü yazısındaki eğit-donat projesiyle ilgili çarpıcı detaylar sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Coşkun büyük "umutlarla" gerçekleştirilen projenin sonunu " Eğit-donat diye birkaç zavallıya bidonun üzerinden atlamayı öğretip, Esed’i devirmek üzere sınırdan salmak" sözleriyle özetlemişti.

İşte Coşkun'un yazısındaki o bölüm; "İşte modern devlet yönetimi ile çadır bozuntusu olmanın farkıdır… Yok o tarafa adam gönderirim de bu tarafa iki bomba atarım… İlaç kolilerinin içine silah koyup gönderirim… Esad’a “Esed” derim… Şam’a gidip cumayı Emevi Camii’nde kılarım… Süleyman Şah’ı alıp getiririm, götürürüm… Müttefiklerimiz Nusra, El Kaide, IŞİD… Eğit-donat diye birkaç zavallıya bidonun üzerinden atlamayı öğretip, Esed’i devirmek üzere sınırdan salarım…"

Başında çuvalla dolaşırsan...

Başında çuvalla dolaşırsan...




"DAEŞ de PKK da PYD de terör örgütüdür"



Putin, Suriye’de neyin peşinde?

Putin, Suriye’de neyin peşinde?