Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondan 4 jetin, Pazar günü Suriye  hükümetine ait askeri kampı vurduğu, saldırı sonucu 3 askerin öldüğü, 13 asker yaralandığı bildirildi. Ancak bu iddia daha sonra IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü tarafından yalanlandı.



Suriye Dışişleri Bakanlığı, koalisyon güçlerinden dört jetin, dün akşam kampa dokuz füze attığını belirtti. Bakanlık, olayda üç askerin öldüğünü, 13 askerin de yaralandığını duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince düzenlenen ve BM sözleşmesini ihlal eden bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakanlık, "benzer bir olayın tekrarlanmasının engellenmesi için BM'yi gerekli önlemleri almaya ve acilen harekete geçmeye" çağırdı.

KOALİSYON YALANLANDI


IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steve Warren, "Haberleri gördük. Ancak Deyr ez Zor'un bahsedilen bölgesinde dün hiçbir saldırı düzenlemedik" dedi.

ABD ordusundan Albay Warren, vurdukları bölgenin, askerlerin öldürüldüğü söylenen yere yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti. Warren, "Dün vurduğumuz bölgede insan yoktu. Sadece petrol kuyularını vurduk" dedi.

"IŞİD KONTROLÜNDEKİ BÖLGEYE 2 KM UZAKLIKTA"


Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, kampın, terör örgütü IŞİD kontrolündeki bölgeye yaklaşık 2 kilometre uzalıktaki olduğu belirtilmişti. Açıklamada, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombalayan koalisyon güçlerinin ilk kez rejim askerlerini öldürdüğünün altı çizildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün Rakka'daki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının 49 örgüt üyesini öldürdüğünü bildirmişti.