ABD'de kötü giden hava şartları, şimdiye kadar çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Günlerdir devam eden hortum ve şiddetli yağışların sebep olduğu sellerde yaşamını yitirenlerin sayısının 43'e ulaştığı belirtilerek, ölü sayısının artmasından da endişelenildiği ifade edildi.

Güney eyaletlerinden Mississippi’de en az 11 kişi şiddetli hava şartları ve hortum nedeniyle hayatını kaybetti. Alabama eyaletindeyse sel nedeniyle 200‘den fazla yol ulaşıma kapandı. Missouri ve New Mexico eyaletlerinde acil durum ilan edildi.

FOTO: REUTERS / Sel felaketi nedeniyle yollar ve evler sular altında kaldı.


Havaalanlarında toplam 1100’den fazla uçuş iptal edildi. Missouri ve Illinois eyaletlerinde en az 13 kişi sellerde yaşamını yitirdi. Texas eyaletinde 11 kişi hortumlarda hayatını kaybetti. 8 kişi de diğer eyaletlerde hortum sebebiyle can verdi.

Meteoroloji uzmanları, Amerika’nın batı eyaletlerinde devam eden kış fırtınası Goliath’ın ülkenin güney ve doğusunda hüküm süren rekor sıcaklarla çarpışmasının şiddetli hava olaylarına neden olduğunu açıkladı.

FOTO: REUTERS / Hortumlar dev ağaçları bile kökünden söktü. Yerleşim yerlerinde büyük hasarlar meydana geldi.


Texas ve komşusu Oklahoma eyaletleri, 45 santimetreye kadar kar bırakması beklenen yeni bir fırtınaya daha hazırlanıyor. Amerika’nın doğusundaki eyaletlerdeyse hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor. New York’ta ve başka kentlerde birçok kişinin şort ve tshirt’lerle dışarı çıktığı gözleniyor.

CİHAN