ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, geçen Cuma günü çıkan çatışmada havadan savunma destek ateşi açıldığını açıkladı. Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte eğit-donat programıyla oluşturulan Yeni Suriye Gücü'nün Nusra Cephesi'yle girdiği çatışmada ateş açıldığını belirten Yüzbaşı Davis, Yeni Suriye Gücü'ne, kimle çatışmaya girerse girsin destek verileceğini ifade etti.



Pentagon Sözcüsü'nün açıklamalarına karşılık Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, bu durumun Suriye'deki terörle mücadele durumunu karmaşık hale getirebileceğini savundu.

Özgür Suriye Ordusu ve YSG güçlerinesaldıran yaklaşık 50 kişinin Nusra cephesine çok benzediğini açıklayan Davis, bu konuda henüz net bilgi elde edemediklerini de belirtti. Savunma Bakanlığı sözcüsü, ABD'nin sadece IŞİD'e karşı yapılan saldırılarda devreye girdiğinin de altını çizdi.

İncirlik'ten ilk silahlı İHA'lar kalktı

İncirlik'ten ilk silahlı İHA'lar kalktı

Nusra Cephesi, El Kaide'nin Suriye kolu ve ülkedeki en büyük muhalif güçlerden biri olarak biliniyor.  Örgüt geçen hafta 30. Bölük adı da verilen Yeni Suriye Gücü'ne üye savaşçıları kaçırdığını duyurmuş ve diğerlerine de "Amerikan projesinde yer almama" uyarısı yapmıştı. Çıkan çatışmalarda Yeni Suriye Gücü komutanının da öldürüldüğü iddia edilmiş ancak Pentagon bu iddiaları doğrulamamıştı.

Nusra Cephesi de, Halep yakınlarında ABD'nin hava saldırısı sonucu bazı militanlarının öldüğünü açıklamıştı.

Eğit-Donat fiyaskosu!

Eğit-Donat fiyaskosu!