Bayan Stefonknee Wolschtt 23 yıllık bir ailenin 7 çocuğunun babası olarak yaşadıktan sonra kendisine dayatılan cinsel kimliğin, kendi cinsiyeti olmadığını fark etti. ZETE’nin Independent’tan aktardığı habere göre, 1969 doğumlu Wolschtt şimdi evlatlık olarak alındığı bir ailede yaşıyor ve “şimdilik bir yetişkin olmak istemediğini” söylüyor.


'ÇOCUKLUĞUMA GERİ DÖNDÜM'


Daily Mail için Daily Xtra’nın Transgender Projesi serisine konuşan Wolschtt, “Evli olmuş olduğumu inkar edemem. Çocuklarımın olduğunu inkar edemem. Fakat şimdi bir adım attım ve çocuk olmaya geri döndüm” diyor.



Bayan Wolschtt, karısının kendisini bir trans olarak kabul edemediğini söylüyor. Eşinin kendisine “Ya trans olmaktan vazgeç, ya da terk et” dediğini aktarıyor. “Benim açımdan ‘trans olmaktan vazgeç’ yapabileceğim bir şey değil. Bu bana ‘188 santimetre boyunda olmayı bırak ya da terk et’ demek gibi bir şey” diyor.


'OYUN TERAPİSİ'


Ailesi tarafından reddedilmiş hisseden Wolschtt, şimdi evlatlık olarak alındığı aileyle yaşıyor ve yeni ailesinin “kendisinin küçük bir kız olması” konusunda oldukça rahat olduklarını aktarıyor.



Wolschtt, yeni ailesindeki en genç kız kardeşinin bir kız kardeş istediğini, bu yüzden yaşını ondan daha küçük olacak şekilde belirlediğini anlatıyor. “Çok güzel vakit geçiriyoruz. Boyama yapıyoruz, çocukların yaptığı şeyleri yapıyoruz” diyen Wolschtt, “Buna oyun terapisi deniyor. İlaç yok, intihar düşünceleri yok. Sadece oyun oynuyorum” diye konuşuyor.


KIZININ DÜĞÜN GÜNÜ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU


Serinin geçmiş bölümlerinde ise Wolschtt, 2009 yılında Toronto trans yürüyüşünden bir ay sonra intihar eğilimi gösterdiğini ve hastaneye kaldırıldığını aktarıyor. Hastaneden taburcu edildikten sonra eşinin kendisini “taciz” ve “saldırı” ile suçladığını ve uzaklaştırma kararı alınmasını sağlamak için suçlamalar yönelttiğini aktaran Wolschtt, 2012 yılında ise en büyük kızının kendisini düğününe davet ettiğini, ancak kendisinden “babası gibi” giyinmesini ve kilisenin arkasında oturup düğünde konuşma yapmamasını istediğini söylüyor.



Kızının düğün günü son kez intihar girişiminde bulunduğunu söyleyen Bayan Wolschtt, çoğunluğu LGBTİ olan Toronto Şehir Toplumu Kilisesi’nin üyelerinden destek aldığını ifade ediyor ve şu an huzurlu bir hayat sürüyor.



Wolscht, cinsiyet değiştirmeye karar verdiğinde yaptığı ilk şeylerden biri, çocuklarına bu kararını bildirmek olmuş. Karşılığında da onlardan ne hissettiklerine dair mektuplar yazmalarını istemiş.



Çocuklardan biri şöyle yazmış: “Senin elbise giyiyor olman bana tuhaf gibi geliyor.”



Oğlu Peter’ın mektubunda ise “Senin ortalarda öyle dolandığını görmek çok utanç verici. Ama gerçekten bunu istiyorsan bence sakıncası yok” deniyor.