Özellikle Balkan ülkelerinden gelen sığınmacıların geri gönderildiklerini yazan Spiegel Online, şu ana kadar 12 bin 600 kişinin sınırdışı edildiğini belirterek, yıl sonuna kadar bunun hızlanarak süreceğine dikkat çekti.



Çok sayıda eyaletin önümüzdeki günlerden itibaren toplu sınırdışı işlemleri planladıklarını belirten dergiye göre, sadece Heessen eyaleti yıl sonuna kadar 19 uçak dolusu sığınmacıyı Balkan ülkelerine gönderecek. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti de sonbaharda Sırbistan, Makedonya ve Kosova'ya sığınma talebi reddedilen mültecileri göndermeye hazırlanıyor.



Federal Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı Manfred Schmidt, yıl sonuna kadar Balkanlardan gelen 75 bin sığınma başvurusunun değerlendirileceğini ve istisnalar hariç tamamının zaman kaybetmeden geri gönderileceğini söyledi.



Almanya, Balkan ülkelerinden gelen sığınmacıların daha çok ekonomik nedenlerden ötürü geldiğini varsayarak, sığınma taleplerini reddediyor. Alman sığınmacılar yasasına göre Bosna-Hersek, Makedonya ve Sırbistan güvenli ülkeler olarak değerlendiriliyor. Arnavutluk, Kosova ve Dağlık Karabağ'ın da güvenli ülkeler kapsamına alınması tartışılıyor.

DHA

Sınırları yürüyerek aşmaya çalışan mültecilere Almanya ve Avusturya kapılarını açtı

Sınırları yürüyerek aşmaya çalışan mültecilere Almanya ve Avusturya kapılarını açtı