Dresden Üniversitesi’nden siyaset bilimcisi Werner Patzelt ‘ ülkede aşırı sağcıların, göçmenlere yönelik saldırıların artmasından endişe duyduğunu söyledi . Siyasi bilimler öğretim üyesi Werner Patzelt geçtiğimiz gün ‘Offenburg’ gazetesine verdiği röportajda özellikle doğu Almanya’nın Sachsen eyaletinde yabancı karşıtı radikal sağ NPD partisin güçlü olduğunu duyurdu. Son zamanlarda yabancıları, Müslümanları Almanya’da istemeyen ‘Pegida’ eylemlerin aşırı sağ NPD partisine yakın olduklarını ifade etti ‘.
İçişleri bakanı ünlü şarkıcıya ‘muhteşem zenci’ dedi

"MUHTEŞEM BİR ZENCİ"
Bavyera eyaletin İçişleri Bakanı Hristiyan Sosyal Birliği Partisi (CSU) Joachim Herrmann 31 Ağustos Pazartesi akşamı Alman Devlet Televizyon’un birinci kanalı ‘ARD’ de talk show programında Almanya’nın ünlü şarkıcısı Roberto Blanco için ‘muhteşem bir zenci’ diye konuşması Almanya’da tartışmalara yol açtı. Gündemden düşmeyen ‘zenci’ ifadesi bakanı zor durumda bıraktı. Çoğu muhalefet parti üyeleri bakanın talihsiz ifadesi affedilemez, ırkçı, provoke yaklaşım siyasetçiye yakışmıyor derhal istifa etmeli diye tepki gösterdiler. Almanya’da tüm eleştiri oklarını üzerine çeken bakan Joachim Herrmann için siyasiler Alman1.Futbol ligi (Bundesliga)‘nın FC. Bayern Münih takımında çok sayıda ülkeye uyumlu ve başarılı siyah tenli futbolcu olduğuna dikkat çekti.

ŞARKICI ROBERTO'NUN UMRUNDA BİLE DEĞİL
Siyah tenli şarkıcı Roberto Blanco ‘ Bakanın sözünü hakaret olarak değerlendirmiyorum. Zannedersem hakaret olarak söylemedi. Bakan belki zenci yerine muhteşem renkli diye konuşsaydı problem olmazdı. Her şeye rağmen bakanın, benim için muhteşem demesine teşekkür ediyorum diye yorumladı.