Foto: Aylin Kahya


Ali GÜLEN / HAGEN - Yalandan Kim Ölmüş oyununun Halk Arenası bölümü en büyük alkışı aldı. Ayakta alkışlanan Uğur Dündar, "SÖZCÜ’yü susturmak istiyorlar ama o öyle kolay değil. Yılmayacağız, boyun eğmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Halk Arenası’nda en çok sorulan sorulardan biri de Bilal Erdoğan’ın, okuma aşkıyla İtalya’ya gelmesi oldu. Müjdat Gezen’in, "Tahsilata geldi" sözleri salonda büyük alkış aldı.

Sözcü'nün usta kalemlerinden Uğur Dündar’ın yazdığı ve usta sanatçı Müjdat Gezen ile tiyatro grubunun sahnelediği "Yalandan Kim Ölmüş" isimli oyun, Almanya’nın Hagen Kenti’nde büyük ilgi gördü.

Cuma akşamı saat 20.00’de başlayan oyun için 2000 kişilik salon tıklım tıklım doldu. Bilet almakta gecikenler, oyundan iki saat öncesinden gelmelerine rağmen dışarıda kaldı. Almanya’nın hemen her bölgesinden yüzlerce tiyatrosever, birbirinden güzel skeçlerle hem eğlendi hem de zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Foto: Aylin Kahya


MÜTEAHHİTLE HALVET OLDU

Özellikle, Uğur Dündar’ın katıldığı ve oyun içinde yaklaşık 17 dakika süren Halk Arenası programı büyük ilgi gördü. Halkın Türkiye’deki AKP hükümetine büyük tepkisi de dikkatlerden kaçmadı. AKP’li Binali Yıldırım’la bir müteahhidin yaptığı pazarlığı yazdığı için hapis cezası alan Uğur Dündar’ın, „Kaçaksaray’ın eski sözcüsü Binali Yıldırım’ın bir müteahhitle pazarlık yapıp halvet olmasını yazdığım için ceza almışım. Çok sevindim. Dürüst bir gazeteci için onurdur. Ve aynı yazımı yarın da cesur gazetem SÖZCÜ’de yayınlıyorum. İyi ki SÖZCÜ var ama şimdi birileri susturmaya çalışıyor“ dedi.



SALONDA "SÖZCÜ SUSARSA TÜRKİYE SUSAR" SLOGANLARI

Bu sözler üzerine salondan, "SÖZCÜ susarsa, Türkiye susar" sloganları yükseldi. Uğur Dündar bu sloganlar üzerine, „Yılmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Bunun için bizi hedef alıyorlar. Yaşasın toplumun gerçekleri öğrenme hakkı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, derim ve gerekirse idama da giderim“ diye konuştu. Müjdat Gezen ise, "SÖZCÜ’yü susturmak biraz cesaret ister yani" dedi.



"BİLAL, TAHSİLATA GELMİŞTİR"

Soru-cevap şeklinde geçen Halk Arenası bölümünde Uğur Dündar ve Müjdat Gezen’e, en çok sorulan sorulardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya gidişi oldu. Seyirciler, birden bire ortaya çıkan bu okuma aşkının nedenini sorduğunda Müjdat Gezen, "Tahsilata gitti" yorumunu yaptı. Bu sözler büyük alkış aldı.



Oyundan sonra yüzlerci kişi, Uğur Dündar'la fotoğraf çektirebilmek için sahneye akın etti.

BİZ HEP O ZİHNİYETE KARŞIYIZ

Müjdat Gezen, AKP’nin her zaman bir düşman yarattığını ve bununla oy topladığını, şimdi de kendilerini düşman olarak göstermeye çalıştığını belirterek, "Onlar merak etmesin, biz zaten bu zihniyetin karşısındayız. Hep düşmanları olarak kalacağız, daima da öyle olacağız" diye sözlerini tamamladı.

Oyundan sonra Almanyalı Türkler, Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve tiyatro ekibiyle fotoğraf çektirebilmek için sahneye akın etti.

Reuters'ın objektifinden Ankara'daki korkunç patlama sonrası ilk görüntüler

Reuters'ın objektifinden Ankara'daki korkunç patlama sonrası ilk görüntüler