Sabah saatlerinde Tiran’a varan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, mevkidaşı Edi Rama tarafından resmi törenle karşılandı.

İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Edi Rama ile Aleksandar Vuçiç 30 dakika süren ikili görüşmede bulundu.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan, Başbakan Edi Rama, ”Vuçiç’in ziyareti, tarihi bitr ziyaret olduğu gibi, iki ülke arasındaki siyasi buzların ermesi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Rama, Arnavutluk’un komşu ülke Sırbistan ile her alanda işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurgularken, dostluk köprülerinin kurulması için elinden geleni yapacağını ifade etti.



İKİ BAŞBAKAN ARASINDA 'KOSOVA' GERGİNLİĞİ

Edi Rama ayrıca Sırbistan'ın Kosova’yı bağımsız ülke olarak kabul etmesinin bütün Balkanlar'daki barış için önemli olduğunu vurgulayarak, Büyük Arnavutluk söylentilerinin asılsız olduğunu belirtti.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Arnavutluk ile dostluk ilişkilerinin gelişmesinin her iki ülkenin çıkarına olduğunu belirterek, “80 yıldan sonra Arnavutluk’u ziyaret eden ilk Başbakan olmak, beni gururlandırmaktadır” dedi.

Vuçiç, ayrıca “Kosova, Sırbistan'ın ayrılmaz bir parçasıdır” diyerek Rama ile aynı görüşte olmadığını belirtti. Bunun ardından yeninden söz alan Başbakan Edi Rama, “Kosova bağımsız bir ülkedir ve günün birinde AB’ye üye ülkeler olarak hep berber olacağız” dedi.

Basın toplantısı ardından heyetler arası görüşmelere geçidi.

Vuçiç’in Tiran ziyareti için özel güvenlik önlemleri alındı. Arnavutluk polisi gün boyunca havadan ve karadan, Vuçiç’in eskortunu ve görüşmelerin gerçekleştiği bölgeleri kontrol altında tuttu.

Makedonya'da siyasi gerilim yükseliyor

Makedonya'da siyasi gerilim yükseliyor