Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, 'sarı tişörtlü bombacı' olarak tanınan ve robot resmi her yerde bulunan Bangkok bombacısının Kamboçya sınırında yakalandığını  duyurdu. Sınırdan geçmeye çalışırken yakalanan ve üzerinden Çin pasaportu çıktığı ifade edilen bombacının, tanınmak için güneş gözlüğü ve şapka takmış olduğu belirtildi.



TÜRK VATANDAŞI 3 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

Bombacının yakalanmasının ardından, olayla ilişkisi bulunduğu söylenen 3 Türk için de yakalama kararı çıkartıldı. Ali Jolan, Ahmez Bozoğlan ve ismi belirlenemeyen üçüncü kişi için robot resimlerle arama başlatıldı. İsimlerin ve kimliklerin gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.



"ŞÜPHELİLERDEN BİRİ TÜRKİYE'DE BULUNUYOR"

Öte yandan bombalı saldırının şüphelisi olarak hakkında arama kararı çıkartılan Wanna Suansant'ın ailesi de, genç kadının 3 aydır Türkiye'de olduğunu ileri sürdü. Suansant ailesinin yaşadığı Phang-nga köyü muhtarı İbrahim Komkham polise verdiği ifadede, genç kadının ailesi ile internet üzerinden görüştüğünü ve son 3 aydır Türkiye'de yaşadığını belirtti ve “Wanna'nın neden bir şüpheli olarak görüldüğünü anlamış değilim" dedi. Wanna Suansant ailesine Tayland'a geri dönüp masum olduğumu ispat etmek istediğini söylediği belirtildi. Ayrıca New York Times haberinde genç kadının "Ülkeme dönüp adımı temize çıkarmayı istiyorum ama bilet alacak param yok. Tayland polisi bana uçak biletini alırsa hemen gelirim" dediği belirtildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki patlamada Türkiye bağlantısı

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki patlamada Türkiye bağlantısı