Chuck Netzhammer adlı müşteri önce 19. yüzyıldaki ABD iç savaşı sırasında güney eyaletlerinin kullandığı Konfederasyon bayrağı ile dekore edilmiş bir pasta siparişini Walmart'a iletmiş.

Netzhammer, talebinin reddedilmesi üzerine IŞİD bayrağı ile kaplı bir pasta siparişi vermiş. Bu kez siparişi kabul eden Walmart, Netzhammer'e IŞİD bayraklı pastayı göndermiş.

Video paylaşım sitesi YouTube'a bir video koyan Netzhammer, IŞİD bayraklı pastasını göstererek "Walmart'tan IŞİD bayraklı pasta almak mümkün. Ama Konfederasyon bayraklı oyuncakları dahi satmıyorlar" dedi.

Walmart, siparişi alan çalışanın bayrağın IŞİD bayrağı olduğundan haberdar olmadığını ifade ederek, yapılan hatadan dolayı özür diledi.

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Charleston kasabasında siyahların gittiği tarihi bir kiliseye düzenlenen saldırıda 9 kişinin öldürülmesi üzerine ülkede Konfederasyon bayrağının nefret suçlarıyla bağlantılı hale gelip gelmediği büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Olayı soruşturmaya devam eden emniyet güçleri, cinayetlerin nefret suçu olduğunu düşünüyor. Gözaltındaki zanlı Dylann Roof'un sosyal medyada Konfederasyon bayrağıyla birlikte çekilmiş fdotoğrafları da bulunuyor.

Walmart'ın yanı sıra, Amazon ve eBay büyük perakende şirketleri, Konfederasyon bayrağını kullanan ürünlerin satışlarını durdurmuştu.