30 Aralık 2009 tarihinde Afganistan'ın Host vilayetinde, intihar saldırısı düzenleyerek 7 CIA ajanının ölümüne neden olan Ürdünlü doktor Human Halil Ebu Mulal el-Belavi’nin Türk eşi Defne Bayrak'ın (37), 11 yaşındaki kızı Lina ve 13 yaşındaki kızı Leyla ile birlikte Suriye’ye giderek terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldığı öğrenildi. İstanbul İletişim Fakültesi mezunu olan Defne Bayrak, bir dönem gazetecilik de yapmıştı.



ÇOCUKLARA ÖRGÜT ÜYELERİNİN İSİMLERİ VERİLDİ

Defne Bayrak, Ürdünlü doktor Human Halil Ebu Mulal el Belavi ile 2001 yılında evlenmiş ve Ürdün'e yerleşmişti. İki kız çocuk sahibi olan çift, büyük kızlarına 1969 yılında uçak kaçıran Filistin Halk Kurtuluş Örgütü üyesi Leyla Halid’in, küçük kızlarına ise Leyla Halid’in belgeselini yapan Lina Makboul’un isimlerini verdiler. Defne Bayrak eşinin Afganistan’a gitme kararı almasının ardından 2009’da kızlarıyla birlikte İstanbul’a döndü.



"EŞİMLE GURUR DUYUYORUM"

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’ya çalıştığı sanılan ama gerçekte Pakistan Talibanı olarak da bilinen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide yanlısı faaliyet yürüttüğü ortaya çıkan Belavi, Afganistan’da Host vilayetindeki Amerikan Camp Chapman askeri üssüne 30 Aralık 2009’da intihar saldırısı düzenledi ve yedisi CIA ajanı dokuz kişinin ölümüne neden oldu. Terör örgütleri TTP ve El Kaide, bu saldırıyı üstlendiklerini ve Belavi’ye yardım ettiklerini açıklamış, Defne Bayrak ise o dönemde gazetecilere verdiği röportajlarda eşiyle gurur duyduğunu söylemişti.



TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ÖVEN KİTAPLAR YAZDI

Defne Bayrak, İstanbul’da yaşadığı dönemde Saddam Hüseyin’in ABD’nin Irak işgalinden önce tamamladığı ‘Defol Git Lanetli’ isimli Arapça kitabın çevirisini yaptı. Daha sonra terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’le ilgili “Usame Bin Ladin: Doğu’nun Che Guevara’sı” ve  “Neden Müslüman Oldular?” isimli kitapları yazdı.



IŞİD PROPAGANDASI

Son dönemde Twitter’da IŞİD propagandası yapan bir hesabı yöneten Defne Bayrak’ın, 2015 yılı başında yasa dışı yollarla Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığı ortaya çıktı. Defne Bayrak, 16 Nisan 2015’de Twitter’daki hesabından, “Hilafet topraklarından tüm kardeşlerime Selamünaleykum. Bundan sonra inşallah sizlere bu mübarek topraklardan bire bir haberler aktarmaya çalışacağım. Rabbim dileyen tüm kardeşlerime de hicreti nasip etsin” diye yazmış, daha sonra bu hesap askıya alınmıştı.

Türkiye'nin IŞİD'e yönelik ilk hava operasyonu dünya basınında

Türkiye'nin IŞİD'e yönelik ilk hava operasyonu dünya basınında