Köpek festivali ile tüm dünyada hayvan severlerin tepkisini çeken Çin, köpek, at ve sığır üretimi için bir hayvan klonlama fabrikası kurmayı planlıyor.  Xinhua haber ajansına göre 20.5 milyon poundluk fabrikayı Çin biyoteknoloji firması Boyalife ile Güney Kore'nin Sooam Biotech firması destekleyecek.

Tianjin'in kuzeyinde kurulması planlanan fabrikada evcil hayvan ve polis köpekleri, yarış atları ve sığırlar üretilip açık pazarda satılacak.

ÜRETİME GELECEK SENE BAŞLANACAK!


Boyalife yönetim kurulu üyesi Xu Xiaochun, Çinli hayvancıların pazardaki talebi karşılamaya yeteri kadar kesimlik sığır yetiştiremediklerini belirtiyor. Ancak sosyal medyada eleştirilende bulanan insanlar  kolan hayvan etine karşı kuşkulular. Ağutos ayında fabrikanın açılacağı yerin yakınında 165 kişinin ölümüne neden olan bir kimyasal patlama meydana geldi ve Çin'in gıda güvenliği notu kırık. Bunun yanında hayvan klonlamanın etiği de tartışma konusu.

"İNSAN KLONLADIK"


Fabrikanın arkasındaki firmalardan Sooam Biotech'in kurucusu Hwang Woo-suk, 10 yıl önceki insan kloanlama tartışmanın da merkezindeydi. Hwang Woo-suk ve iki Çinli araştırmacı insan embriyosu klonladıklarını iddia etmişlerdi.