Çin’in Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde Çince olarak yayımlanan 22 Aralık tarihli uyarıda, Türkiye’deki Çin vatandaşlarına karşı son zamanlarda uçakta, havaalanında, otellerde, alışveriş merkezlerinde, otobüs ve turistik mekânlarda yüksek oranda soygun ve dolandırıcılık eğilimi olduğuna dikkat çekildi.

Foto: Shutterstock


Uyarıda, Çin vatandaşlarının Türkiye'de güvenlik ve dolandırıcılık konusunda dikkatli olmaları, pasaport ve kişisel eşyalarını hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı iyi muhafaza etmeleri istendi.

TÜRKİYE’YE SEYAHAT YASAĞI HABERİ ASILSIZ


Öte yandan Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Turizm Bürosu tarafından tur operatörlerine Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülke ve bölgelere dönük münferit ve grup seyahatlerin yasaklandığı şeklinde bilgi gönderildiği iddiası asılsız çıktı. Çinli sektör yetkililerinden edinileni bilgiye göre, Türkiye medyasında da çıkan bu tür haberler gerçeği yansıtmıyor. Seyahat uyarısı ise sadece Suriye sınırına yakın bölgeler için geçerli.

Foto: Reuters


Çin Turizm İdaresi’nin internet sitesindeki 25 Kasım 2015 tarihli duyuruda; IŞİD tarafından kaçırılarak öldürülen Çin vatandaşı olayının ardından Çin Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısı yer alıyor. Uyarıda; Suriye, Irak, Yemen ve Türkiye-Suriye sınırı gibi güvenlik durumu karmaşık ve yüksek riskli yerlerde; terör, adam kaçırma ve bombalı saldırılar gibi olayların sıkça yaşandığına dikkat çekerek, yurtdışına gidecek Çin vatandaşlarının bu tür yerlere gitmekten kaçınmaları isteniyor.

CİHAN