Foto: Reuters

Paris'te Cuma gecesi meydana gelen, IŞİD'in üstlendiği terör saldırılarının ardından Fransa'da 2.Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez olağanüstü hal ilan edilirken, tüm dünya da yaşanan olayları kınamaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde insanlar sokaklara dökülüp olayları protesto ederek, Fransız büyükelçiliklerine çiçekler ve mumlar bırakıyor.




Foto: Reuters


İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi Paris’te meydana gelen terör saldırılarını lanetlemek için bir araya gelirken, kentin dört bir yanı, saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Fransa bayrağının renklerine büründü.

Foto: Reuters


Londra’nın merkezinde simge haline gelen Tower Bridge, Londra Belediye Binası, London Eye ve Trafalgar Meydanı’nda bulunan National Galeri, Paris’teki kanlı terör saldırılarında hayatını kaybeden 129 kişi anısına, Fransa bayrağının mavi, beyaz ve kırmızı renkleriyle ışıklandırıldı. Binlerce kişi terörü lanetlemek için Trafalgar Meydanı’nda bir araya geldi. Bu arada meydana gün boyu akın edenler, ölenlerin anısına mum yaktı, çiçek bıraktı.

Foto: Reuters


İngilizler, İngiltere’de yaşayan Fransız asıllı vatandaşlar ve diğer uluslardan birçok kişi, Fransa halkına destek vermek amacıyla Trafalgar Meydanı’nda hazır bulundu. Meydana gelen kalabalık, ellerindeki Fransa bayrakları ve ‘Londra Fransa’nın yanında’, ‘Hepimiz Parisiz’, ‘’Paris için dua et’ yazılı pankartlarla dayanışma mesajı verdi. Sağanak yağışa rağmen bir araya gelen binlerce kişi, akıllı telefonlarının ışıklarını yakarak Fransa marşını birlikte söyledi.

Foto: Cihan


Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce kişi, Paris’te meydana gelen terör saldırılarını lanetlemek için bir araya geldi. Fransa'nın Atina Büyükelçiliği girişine çiçek bırakan vatandaşlar hem mum yaktı hem de dayanışma mesajları verdi. Atina Belediyesi binası ise saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Fransa bayrağının renklerine büründü.

Foto: Cihan


Ülkenin diğer şehirlerinde de benzer uygulamalara gerçekleştirildi. Kavala Belediyesi binası da Fransa bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Girit'in Hanya şehri limanındaki deniz feneri de aynı şekilde mavi, beyaz ve kırmızı renkler ile aydınlatıldı.

Foto: Reuters


Avustralya'nın Sydney şehrindeki meşhur Opera House binası da dün gece Fransız bayrağının renkleri olan mavi beyaz ve kırmızı renklerle aydınlatıldı. Binlerce Avustralyalı şehir merkezine akın ederek, Opera House’un Fransız bayrak renklerine bürünmesine seyretti ve destek gösterisinde bulundu.

Foto: Reuters


Paris saldırıları nedeniyle, Sydney’de özel bir anma programı düzenlendi. St Mary Katedrali'nde düzenlenen törene Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Mike Baird ve Fransa hükümet yetkilileri katıldı.



Yapılan konuşmalarda Paris saldırılarının barbarca olduğu vurgulandı. Yüzlerce kişinin katıldığı tören esnasında salona büyük bir Fransız bayrağı asıldı. 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle Pazartesi günü, St Mary Katedrali'nde yeni bir tören daha düzenlenecek.

Foto: Reuters


Almanya'da da Paris'e destek vermek için binlerce insan sokaklardaydı.

Foto: Reuters


Berlin'deki Brandenburg kapısı da Fransa bayrağının renkleriyle aydınlatılırken, binlerce insan soğuk havaya rağmen uzun saatler boyunca meydandan ayrılmadı.

Foto: Reuters


Amerika'nin Washington kentindeki tarihi kemer de Fransa'nın renklerine büründü. Meydanda toplanan insanlar, Paris'teki terör saldırılarını kınayan dövizler taşıdı.

Foto: Reuters


Japonya'nın başkenti Tokyo'da da, Fransa Büyükelçiliği önüne, saldırıda hayatını kaybeden kurbanların anısına çiçekler bırakıldı.