Fotoğraflar: Shutterstock


DIŞ HABERLER - Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bugün saat 18:30'da Mars'a ilişkin 'büyük bilimsel bir keşif' açıklayacak. NASA'nın düzenleyeceği basın toplantısı, Amerika saatiyle 11:30'da (TSİ 18:30) yapılacak ve toplantı NASA TV'den ve Sözcü TV'den de canlı olarak izlenebilecek.



TWITTER ÜZERİNDEN SORULARI YANITLAYACAKLAR

NASA'nın websitesinden yaptığı basın açıklaması duyurusunda, muhabirlerin telefonla bağlanarak yetkililere soru sorabileceği bildirildi. NASA'dan yetkililer, Twitter üzerinden #AskNASA etiketiyle sorulan sorulara cevap verecek.



NASA belli aralıklarla benzer toplantılar düzenliyor ve yaptığı yeni keşifleri kamuoyuyla paylaşıyor.

NASA'nın Mars ile ilgili büyük keşfini duyuracağı basın açıklamasına NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green, Mars Keşif Programının önde gelen araştırmacılarından Michael Meyer, Georgia Institute of Technology araştırmacılarından Lujendra Ojha, NASA'nın Ames Araştırma Merkezi'nden Mary Beth Wilhelm, Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Bilimsel Deney Görüntüleme (HiRISE) merkezinin önde gelen araştırmacılarından Alfred McEwen katılacak.



DÜNYAYA EN ÇOK BENZEYEN GEZEGEN KEPLER 452b

NASA son olarak, Güneş sistemi dışında dünyaya en çok benzeyen gezegen Kepler-452b'yi keşfettiğini açıklamıştı.

Mars'ta hayat bulunmadığını artık biliniyor olsa da, NASA'nın kızıl gezegenle ilgili şimdiye kadar bilinmeyen bir bilgiyi dünyayla paylaşması bekleniyor.



NASA'NIN MARS AÇIKLAMASI SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA KONUSU OLDU

NASA, Mars'a ilişkin açıklayacağı 'büyük bilimsel keşif' toplantısı dışında başka hiçbir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmadı. Sosyal medyada ve bloglarda ise, keşfin ne olacağıyla ilgili şimdiden tahminlere başlandı.



NASA'nın yapacağı Mars açıklaması öncesi, sosyal medyada konuyla ilgili bir çok tahmin yürütüldü. NASA'nın Mars'ta sıvı halde su bulunduğu, Mars'ta yaşamın mümkün olduğu, milyonlarca yıl önce Mars'ta yaşam olduğu ile Mars'a insan gönderileceği ve koloni kurulacağını açıklaması sosyal medyadaki başlıca iddialar arasında...

Ancak birçok kişi, NASA'nın dünyayı etkileyecek büyük bir keşif yapmadığı ve bunun insanları heyecanlandırmak için yapılan bir duyuru olduğu görüşünde.



NASA 28 Eylül pazartesi günü Mars'a ilişkin büyük keşfini açıklayacak

NASA 28 Eylül pazartesi günü Mars'a ilişkin büyük keşfini açıklayacak