Ali GÜLEN / FRANKFURT


Bir dönem AKP'nin her seçim zaferinden sonra "Türkiye'de demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler" kazandı açıklamaları yapan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, cemaat operasyonunun ardından AKP'ye karşı sert tavrını giderek artırıyor.



"BU CUMHURBAŞKANIYLA OLMAZ"

Cemaatin diyalog toplantıları ve okul açılışlarını kaçırmayan ve Berlin'deki okul açılışından da övgüyle söz eden Özdemir, son olarak ZDF televizyonuna açıklama yaparak, "Türkiye'yi AB üyesi olarak düşünmek artık imkansız. Açıkçası, bu cumhurbaşkanı ile Türkiye'nin üyelik şansı yok. Cumhurbaşkanı AB'ye üye olmak istemiyor" dedi.

AKP’lilerin ‘evlatları’ bedelli askerlik yapıyor

AKP’lilerin ‘evlatları’ bedelli askerlik yapıyor

"TÜRKLER, KÜRTLERLE YAŞAMAYA MAHKUM"

Türkler'in, başka coğrafyada olamayacağına göre, birlikte aynı yeri paylaştıkları Kürtlerle birlikte yaşamaya mahkum olduklarını belirten Özdemir, "Artık bunu en iyi şekilde gerçekleştirmeliler. AKP hükümeti, IŞİD'e karşı mücadele ediyor gibi görünüyor, gerçekte IŞİD'e karşı Kürtlerle mücadele ediyor" diye konuştu.

"BABAANNEM RUM'DU"

Bir dönemler Ozan Ceyhun ile birlikte Almanya'daki Türkler'i ve Türk basınını hedef alan Özdemir, "Babaannem Rum"du diyerek, Türk kökenli denmesinden de pek hoşlanmadığını belirtmişti. Adlarından dolayı "Alevi kökenli" oldukları sanılan Ozan Ceyhun ve Cem Özdemir, bu sayede Alevi örgütlerinden büyük destekler görmüşlerdi. Ancak her ikisinin de alevi kökenli olmadığı daha sonra açıklanmıştı.


"Alman hükümeti Türkiye'ye hemen nota vermeli"