ABD'nin başkenti Washington'da, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Türk Büyükelçiliği önünde Türkler ve Ermeniler karşılıklı gösteri yaptı.



Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde toplanan Türkler, Türkiye lehine sloganlar atıp ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırırken, karşı kaldırımda toplanan Ermenilerin Türk bayrağını yırtmak istemesine üzerine gerginlik yaşandı.



Aracı ile Ermeni grubun önünden aracının içinde bulunan Türk Bayrağıyla geçen bir Azerbaycan vatandaşını Ermeniler durdurarak aracın içindeki bayrağı aldı.

Ermeniler, Türk bayrağına böyle saldırdı

Aracından inerek Ermenilere karşılık vermek isteyen Azeri vatandaş ise çıkan arbede sırasında polis tarafından tartaklandıktan sonra gözaltına alındı. Başta saldırıya uğrayan kendisi olmasına karşın, polisin Azeri genci tartakladıktan sonra gözaltına alması, Türkler tarafından yuhalanarak protesto edildi.



Washington Büyükelçiliği'nin karşı kaldırımında Türklere sözlü sataşmalarda bulunan ve Türkiye karşıtı slogan atıp dövizler açan Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayakaltına almak istedi. Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri,  gruplar içinde bir kaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.



Karşılıklı gösteriler, polisin güvenlik önlemleri altında akşam üzeri sona erdi.