Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, isyancılarla olan savaşın beşinci yılında ordusunu korumak için bazı bölgelerden vazgeçmek zorunda kaldığını açıkladı. Ordusunun asker sıkıntısı çektiğini dile getiren Esad, asker kaçakları ve firariler için af ilan etti.

Bu durumun çöküş anlamına gelmediğinin altını çizen lider, "Direneceğiz, çok kararlıyız ve zafere ulaşacağız" dedi.



"BAZI BÖLGELERDEN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALDIK"

Geçtiğimiz aylarda, İdlib ve Palmira gibi bölgeleri kaybeden Suriye Rejimi lideri Esad, bu bölgelerden diğer bölgeleri daha iyi koruyabilmek için vazgeçmek zorunda kaldıklarını belirtti. "Diğer bölgelerin çökmesine izin vermemek için, silahlı kuvvetlerin kontrolü sürdüreceği önemli bölgeleri belirlememiz gerekir" diye Esad, Suriye’nin her santimetresinin değerli olduğunu ekledi. Esad rejiminin, başkent Şam’ın yanı sıra Nusayrilerin çoğunlukta olduğu Lazkiye ve Tartus kentlerini içeren sahil bölgesine öncelik verdiği ve bu bölgeleri koruma adına doğudaki bazı alanlardan bilinçli olarak çekildiği görülüyordu.

Times: Türkiye'nin PKK hedeflerini vurması delilik

Times: Türkiye'nin PKK hedeflerini vurması delilik


230 BİNDEN FAZLA ÖLÜ

Suriye'de meydana gelen çatışmaların, ülke genelinde 230.000'den fazla kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin de evsiz kalmasına neden olduğu belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporlarına göre, askerlikkten kaçmayı başaran erkek sayısı en az 70.000 civarında. Mart 2011'de başlayan çatışmalarda 80,000'den fazla asker ve hükümet yanlısı milis öldürüldü.

The Guardian: ABD'de Türkiye-IŞİD bağlantısına dair belgeler var

The Guardian: ABD'de Türkiye-IŞİD bağlantısına dair belgeler var