Paris yakınlarındaki Nanterre kasabasındaki mahkemede görülen davada, parti delegelerinin kongre öncesi bu tür bir karar için "posta yoluyla oy kullanacak olmalarını" iptal kararına gerekçe gösterdi. Mahkeme kararında, "Jean-Marie Le Pen'in bu oylama öncesi, delegeler karşısında kendisini savunamayacak durumda olmasını" ve "parti tüzüğünde olağanüstü kongre öncesi posta yoluyla oy verilmesi yolunda bir madde olmaması" yüzünden söz konusu kongreyi iptal etti.

Baba Le Pen: O artık benim kızım değil

Baba Le Pen: O artık benim kızım değil

"ONURSAL BAŞKANLIĞI İPTAL EDİLSİN"

Mahkeme, posta ile oy kullanma yerine, gerekli kararın alınabilmesi için fiziki şartların oluşturulduğu bir kongre düzenlenmesini istedi. Aşırı sağcı partiye üye yaklaşık 51 bin delegeye, Le Pen'in onursal başkanlığının iptal edilmesi için 20 Haziran-10 Temmuz arasında posta yoluyla oy kullanmaları için FN yönetimi tarafından çağrı yapılmıştı.

Geçen hafta yine Nanterre'deki mahkeme, Le Pen'in parti onursal başkanlığının, FN disiplin kurulu kararı ile askıya alınması yolundaki kararı da bozmuştu. FN Lideri Marine Le Pen ise mahkemenin kararını temyize götüreceğini açıklamıştı.

GAZ ODALARIYLA İLGİLİ GAFI AFFEDİLMEDİ

Baba Le Pen'in İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarına ilişkin "Tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret" ifadelerini kullanması üzerine parti içinde geçen ay kriz çıkmıştı. Marine Le Pen'in çağrısı üzerine toplanan parti disiplin kurulu baba Jean-Marie Le Pen'in üyeliğinin askıya alınmasını kararlaştırmıştı. Karar üzerine de Jean-Marie Le Pen disiplin kurulu kararını yargıya taşıyacağını dile getirmişti.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Le Pen'in onursal başkanlığının elinden alınıp alınmayacağına da delegelerin posta ile oy kullanabileceği bir olağanüstü kongre  toplantısında karar verilebileceği bildirilmişti. Marine Le Pen ise yaptığı açıklamada, babasının bundan sonra parti adına konuşmasını istemediğini söylemişti.

'Fransa 40 ülkeyi fiber optik kablolarla izliyor'

'Fransa 40 ülkeyi fiber optik kablolarla izliyor'