Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz tarafından kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun isminin Patrick Sonderheimer olduğu bildirildi. Kaptanın, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Andreas Lubitz'e, "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı açıklandı.

Lufthansa'dan acil para yardımı

Lufthansa'dan acil para yardımı


6 BİN SAATTEN FAZLA UÇUŞ TECRÜBESİ

Mayıs 2014'te Germanwings'e katılan Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa bünyesinde çalıştığı belirtildi. Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içerinden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamamıştı.

Kazadan önce iki araba almış

Kazadan önce iki araba almış


DÜŞÜŞTEN ÖNCEKİ SON DAKİKALARIN SES KAYDI

Alman gazetesi Bild'de bugün yayınlanan habere göre; uçuş kayıt sesi, kaptan pilot Sondheimer'ın yolculardan Barselona'dan kalkarken yaşanan 26 dakikalık gecikme için özür dilemesiyle başlıyor.  Sonraki 20 dakika boyunca Sondheimer'ın yardımcı pilot Andreas Lubitz'le konuşmaları yer alıyor. Yardımcı pilot Lubitz kaptana Barselona'da lavaboyu kullanmadığını hatırlatarak, istediği zaman tuvalete gidebileceğini ve kontrolü kendi üzerine alabileceğini söylüyor.

Pilot 10.27'de yolculara iniş için hazırlanmaları anonsunu yaptıktan sonra, Lubitz tekrar kaptana 'şimdi gidebilirsin' diyor. İki dakika daha içeride duran kaptanın, Lubitz'e kontrolü devralabileceğini söylemesinin ardından, koltuğun geriye itilme sesi ve ardından kapının kapanma sesi duyuluyor.

10.29'da radar monitörlerinden uçağın inişe geçtiği görülüyor. Daha sonraki 3 dakika boyunca hızla irtifa kaybettiği gözlenen uçakla, 10.32'de hava kontrolörleri iletişim kurmaya çalışıyor fakat yanıt alamıyorlar. Ses kaydından alınan veriye göre, aynı anda uçakta otomatik alarm çalmaya başlıyor.

Kısa bir süre sonra, birinin kokpite girmeye çalıştığını gösteren kapıya vurma ve bağırma sesleri işitiliyor. Kaptan Sondheimer'ın 'Tanrı aşkına kapıyı aç' dediği duyuluyor. O sırada yolcuların çığlık sesleri de duıyuluyor.

10.35'te kokpit kapısına yüksek metalik ses çıkartan bir cisimle vurulduğu anlaşılıyor, bu sırada kaptan pilot  kapıyı açması için bağırmaya devam ediyor.

10.38'de ikinci pilot Andreas Lubitz'in düzenli nefes alış verişi duyuluyor, fakat hiç bir şey söylemiyor.

10.40'ta sağ kanadıyla dağlara çarpan uçaktan son gelen sesler yolcuların çığlıkları. Kaptan Sondheimer'ın ise kapıyı kırabilmek için uçakta bulunduğu belirtilen balta ile kapıya vurduğu tahmin ediliyor.

Andreas Lubitz eski sevgilisine imâ etmiş

Andreas Lubitz eski sevgilisine imâ etmiş



Germanwings sloganını değiştirdi

Germanwings sloganını değiştirdi



Yardımcı pilot Lubitz hastalığını gizlemiş

Yardımcı pilot Lubitz hastalığını gizlemiş