Geçtiğimiz hafta 149 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasıyla ilgili detaylar gündeme gelmeye devam ediyor.



Yaşadığı psikolojik sorunlar sonucu, Germanwings yolcu uçağını kasten Fransız Alpleri'ne düşürerek 149 kişinin ölümüne yol açan yardımcı pilot Lubitz'in yaklaşık 10 yıl önce eğitim aldığı sırada bir planörün kokpitinde çekilen videosu yayınlandı.

Dün ITV News'te yayınlanan 30 saniyelik videoda, Lubitz'in, Almanya'da bir planörü kaldırırken kahkahalar attığı duyuluyor.



"AÇ ŞU LANET OLASI KAPIYI"

Diğer yandan, dün yayınlanan Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberinde, kokpite giremeyen kaptan pilot Patrick Sonderheimer uçak dağlara çakılmadan saniyeler önce, ikinci pilot Andreas Lubitz’e, “Tanrı rızası için şu kapıyı aç” diye yalvardığını yazdı.

Ardından arkada yolcuların çığlıkları başladı ve bunun üzerine baltayla kapıyı kırmaya çalışan kaptan Sonderheimer, bu kez ikinci pilot Lubitz’e, “Aç şu lanet kapıyı” diye bağırdı. Ancak Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, Lubitz’in uçağı düşürmesine engel olamadı.



Söz konusu kayıtlara göre; medyada adı Patrick Sondenheimer olarak yer alan kaptan pilot, Lubitz'e, uçak kaldırmadan önce tuvalete gidemediğini söylüyor ve Lubitz de kaptana istediği zaman tuvalete gidebileceği cevabını veriyor.



GÖZÜ DE SORUNLU

Evinde çok sayıda antidepresan bulunan Andreas Lubitz’in görme sorunu da olduğu ve pilotluk kariyerini riske atabilecek bu problemi de çalıştığı şirketten sakladığı bildirildi.

27 yaşındaki Lubitz'in, kokpit kapısını kilitleyerek kaptan pilot Sondenheimer'ı dışarıda bıraktığı ve Germanwings uçağını içindeki 149 kişiyle birlikte Fransız Alpleri'ne düşürdüğü açıklanmıştı.



Andreas Lubitz eski sevgilisine imâ etmiş

Andreas Lubitz eski sevgilisine imâ etmiş