Foto: Reuters

Geçtiğimiz ay Mina'da yaşanan izdiham felaketinde Suudi Arabistan yetkilileri, hayatını kaybedenlerin sayısını 769 olarak açıklamıştı. İran ise bu açıklamaya itiraza ederek ölü sayısının 4 binin üzerinde olduğunu söyleyerek, yeni tartışmalara yol açmıştı.


Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise bugün, izdihamda yaşanan felaketin açıklanandan daha ağır olduğu bilgisini geçti. Ajans, 17 ülkeden yetkililer ve devlet medyası aracılığıyla elde ettikleri verilere göre ölü sayısının 1313 olduğunu ifade etti.

Foto: Reuters


Suudi yetkililer, olayın nedenleriyle ilgili soruşturmaya devam ederken, sağlık yetkilileri daha önce ölü yaralı sayısına ilişkin yeni rakamlar açıklanacağını söylemişti. Ancak 26 Eylül'den beri yetkililer tarafından herhangi bir yeni rakam verilmedi.

Son 25 yılın en büyük Hac faciası olarak kayda geçen olayda, 934 kişinin de yaralandığı belirtilirken, yüzlerce kişinin ise hala kayıp olduğu biliniyor.

1990 yılında Mekke'de kalabalık bir yaya tünelinde yaşanan izdihamda 1426 kişinin hayatını kaybetmişti. İran, Hindistan, Pakistan ve Endonezya yetkilileri son Hac faciasında 1000'den kişinin yaşamını yitirdiğini söylemişlerdi. İzdiham, Mina'da hacıların kaldığı çadır kentin, Şeytan taşlanan Cemerat'a giden ana yollardan biri olan 204. caddesinde meydana gelmişti.

BBC

İşte şeriat adaleti!..

İşte şeriat adaleti!..