Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, görev başına geldiğinde "siyasal İslami" akımların Mısır yönetimini ele geçirme planlarını boşa çıkardıklarını söyledi. Mübarek, "Sada el-Beled" isimli bir televizyon kanalında Sina Yarımadası'nın geri alınmasının yıl dönümü münasebetiyle yayınlanan bir programa telefon bağlantısıyla katıldı.

SİYASİ İSLAMİ AKIMLARDAN ÖNCE HAKİMİYET

Mübarek, "6 Ekim 1981'de eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat hain bir suikaste kurban gitti. Ben o vakit cumhurbaşkanı yardımcısıydım. Mısır, tüm topraklarını geri almamıştı. O vakit çok büyük bir mesuliyetin altına girdiğimi hissettim. Hızlı hareket etmemiz ve siyasal İslami akımlardan önce ülkede hakimiyeti sağlamamız gerekiyordu" dedi.

Türkiye'den Mısır'a 'Mursi' tepkisi

Türkiye'den Mısır'a 'Mursi' tepkisi

"HALKIN SİSİ'YE DESTEK OLMASI GEREKİYOR"

Kahire'deki El-Meadi Askeri Hastanesi'nden programa katılan Mübarek, "Hamdolsun onların ülkeyi ele geçirme planlarını boşa çıkardık. Onlar Sedat'ı öldürmeyi değil ülke yönetimini ele geçirmeyi amaçlıyordu" değerlendirmesinde bulundu. Mısır'ın mevcut durumuyla ilgili de yorumda bulunan Mübarek, "Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bilgi ve deneyimine güveniyorum ancak Mısır'ın bu dönemi aşması için halkın da ona destek olması gerekiyor" yorumunu yaptı.

Yemen'e yönelik hava operasyonu sona erdi

Yemen'e yönelik hava operasyonu sona erdi

"MISIR'I YÖNETMEK BÜYÜK SORUMLULUK"

Ordu ile Sisi'nin, ulusal egemenlik ve vatan toprağının kutsallığının ne anlama geldiğini bildiklerini söyleyen Mübarek "Herkes Mısır'ın büyük ve mihver ülke olduğunu bilmelidir. Onu yönetmek büyük sorumluluk gerektiren bir iştir. Cumhurbaşkanının ülke geleceğini ilgilendiren kararlar alabilmesi için halkın onun arkasında durması gerekir" diye konuştu.

"MISIR'IN DOSTLARINA SIRTINI DÖNMEMESİ GEREKİR"

Mübarek, Mısır'ın ulusal güvenliğinin bölgede yaşanan olaylarla bağlantılı olduğunu belirterek, Mısır'ın böyle hassas bir dönemde bölgedeki dostlarına sırtını dönmemesi gerektiğini ifade etti.

Mısır ile İsrail arasında 1979'da imzalanan barış anlaşmasıyla İsrail, Taba bölgesi hariç tüm Sina topraklarından çekilmişti. İsrail, 1989'da bu bölgeyi de terk etmişti.

Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi

Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi