Fransa'nın başkenti Paris'te ve bazı ülkelerde yaşanan olaylar üzerine yükselen İslamofobiye karşı ABD ve Avrupalı gençlere hitap etme ihtiyacı duyduğunu aktaran Hamaney, "Batılı devlet yöneticilerinin siyaseti, doğruluk ve hakikatten kasıtlı olarak ayırdığını, bu yüzden gençlere hitap eden bir mektup yazdığını" vurguladı.

"Gençler size hitap ediyorum, çünkü sizin kalbinizdeki gerçeği arama arzusunun daha güçlü olduğunu biliyorum" diyen Hamaney, Batı'nın, daima bir kesime karşı korku algısı oluşturduğunu belirterek, "Müslümanlar'ın neden ağır şekilde hedef alındığının" sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

'ÖNYARGILARINIZDAN ARININ'

Gençlere, İslam'a karşı yürütülen kampanyaların perde arkasını araştırmaları, önyargı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı da İslam'ın kendi kaynaklarından bilgi edinmeleri çağrısında bulunan Hamaney, şunları kaydetti:

"İslam hakkında, Kuran-ı Kerim ve Hazreti Peygamberin hayatını tanıyarak bilgi sahibi olun. Kendilerinin yetiştirip eğittiği teröristleri, İslam'ın temsilcileri olarak size sunmalarına izin vermeyin."

Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırı ve sonrasında yapılan operasyonlarda 17 kişi yaşamını yitirmişti. Dergi, saldırılardan sonra basılan ilk sayısında Hazreti Muhammed'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürler yayımlamıştı.

Fransa İslamofobiye Karşı Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, yaptığı açıklamada, ülke genelinde son iki hafta içinde Müslümanlar'a yönelik saldırılarda geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 110 artış olduğunu ve 116 saldırının resmi kayıtlara geçtiğini bildirmişti.

Almanya'daki Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi de son süreçte ülke genelindeki İslam ve Müslüman karşıtı gösterilerini arttırmıştı. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 12 kişi tarafından organize edildiği öne sürülen PEGIDA eylemlerinin ilkine katılanların sayısı resmi rakamlara göre 350 civarında olurken, bu sayı giderek artmış ve Ocak ayında 25 bine yükselmişti.