Fransa'nın güneyindeki Montpellier şehrinde canlı bomba olabileceğinden şüphelenilen bir kadın gözaltına alındı. Sonradan Müslüman olan 25 yaşındaki kadının evine gerçekleştirilen polis baskınında 'sahte hamile karnı' bulunduğu açıklandı.


Polisler, kadın ve birlikte yaşadığı 35 yaşındaki şahsı intihar saldırısı hazırlığı içerisinde oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı. Fransız medyası, şüpheli kadının 'sahte hamile karnı'nı bomba düzeneğini saklamak için kullanabileceğini iddia etti.

İntihar saldırısı iddialarını reddeden şüpheli kadın ise "sahte hamile karnını" internetten satın aldığını ve hırsızlık yapmak için kullanacağını savundu. Ancak 'ciddi şüpheli' konumundaki kadının ifadesi inandırıcı bulunmadı. Kadının yakın çevresine Suriye'ye giderek şehit olmak istediğini söylediği kaydedildi. Ayrıca yerel Midi Libre gazetesi, kadının internetten birçok kez kadın intihar bombacılarıyla, patlayıcı maddeleri yapımını araştırdığını duyurdu. El-Kaide ve IŞİD terör örgütlerine yakın kaynakları da takip ettiği belirtildi. Öte yandan genç kadına yakın zamanda kalan 100 bin euroluk mirasın da hırsızlık iddiasını zayıflattığı belirtildi.

Şüpheli çiftin daha önce de Montpellier Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 'terörizmi övmek' suçundan gözaltına alındıkları ve ev hapsinde tutulmak şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Daha sonra dosyayı teslim alan Paris Terörle Mücadele Savcılığı'nın yürttüğü soruşturmada çift yeniden gözaltına alındı.

ORLEANS'DA DA İKİ KİŞİ TUTUKLANDI


İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, geçtiğimiz hafta Orleans şehrinde düzenlenmek istenen bir terör saldırsının da polis tarafından engellendiğini duyurdu. Bernard Cazeneuve, 23 ve 24 yaşlarındaki iki gencin, Orleans'da, polis ve jandarma birimlerine saldırı hazırlığında iken yakalandığını söyledi.

Fransa'da son iki yıldır onlarca terör saldırısının son anda önlendiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında Paris'te meydana gelen eşzamanlı terör saldırılarında ise 130 kişi hayatını kaybetmişti.