İnsani yardım konvoyu Suriye sınırları içerisinde Rus jetleri tarafından vurulduğu bildirildi.

[caption id="attachment_995134" align="alignnone" width="670"] FOTO: Facebook[/caption]

Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçaklarının hedef aldığı inşaat malzemeleri taşıyan Suriye TIR'larının bulunduğu konvoydaki 7 TIR şoförünün öldüğü, 10 kişininde yaralandığı bildirildi.  Saldırıda 20 TIR yanarak kül olurken, çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldiği açıklandı.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Azez- Halep yolu üzerinde ilerleyen çimento ve demir yüklü Suriye TIR'larının bulunduğu konvoya, iddiaya göre Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendi.



Saldırıda vurularak alev alev yanan TIR'lardan 7'sinin şoförü öldü, yaralanan 10 kişi ise Azez'deki hastanelere götürüldü. Yanan TIR'lar ise Azez'de bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü.

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı.

Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçları nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor.

Olay sonrası İHH yetkilisi Mustafa Özbek, Reuters'a yaptığı açıklamada,  “Yangını söndürmeye çalışıyoruz. Kamyonlar bizim değil ve kimin bombaladığı hakkında da bilgimiz yok” dedi.  DHA