Irak ordusunun IŞİD'in elinde bulunan ve örgütün kentteki saldırıları koordine ettiği merkez olarak kullanılan binayı ele geçirdiği bildirildi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Ordunun girmesiyle IŞİD militanlarının çekilmeye başladığı açıklandı.

 

Habere göre militanların, Bağdat'ın 90 kilometre batısında bulunan Ramadi'nin kuzeydoğusuna ilerledikleri düşünülüyor. IŞİD'in çekilirken bölgeyi bubi tuzağı bombalarla döşemiş olabileceği endişesiyle orduya bağlı birliklerin bölgede temkinli davrandıkları bildirildi.

BBC'nin Bağdat'tan bildiren muhabiri Thomas Fessy, Irak ordusuna bağlı askerlerin girdiği karargâhın, IŞİD'in saldırıları organize ettiği yer olarak bilindiğini söylüyor. Ayrıca bu adım, Ramadi'nin tamamen Irak ordusunun eline geçmesi için önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Ramadi, Mayıs ayında IŞİD'in eline geçmiş, bu hamle Irak ordusuna büyük bir darbe olarak görülmüştü. Ramadi'yi ele geçirmeyi hedefleyen harekat Kasım ayı başlarında başlamış ancak hızlı ilerleme sağlanamamıştı.

BBC TÜRKÇE