IŞİD internet üzerinde yayınladığı son görüntülerde, Rus gizli servisi FSB hesabına çalıştığı gerekçesiyle Kasiyev Magomid adlı ajanı Suriye'nin Rakka kentinde başını keserek infaz etti. İnfaz, hem IŞİD'in ilk kez bir Rus ajanı infaz etmesi hem de  “Cihatçı John” olarak bilinen Muhammed Emvazi’nin geçen ay öldürülmesinden beri yayınlanan ilk infaz görüntüsü olması bakımından önem taşıyor...



IŞİD, Rus iç güvenlik servisi FSB hesabına çalıştığı gerekçesiyle Kasiyev Magomid adlı bir Çeçen’i Suriye’nin Rakka kentinde başını keserek öldürdü.

İnfaz görüntülerini internet üzerinden yayınlayan örgüt, IŞİD hedeflerini bombalayan Putin yönetimini de tehdit etti.

IŞİD bugüne kadar ilk kez bir Rus vatandaşının infaz görüntülerini yayınladı.

Aynı zamanda görüntüler “Cihatçı John” olarak bilinen Muhammed Emvazi’nin geçen ay öldürülmesinden beri yayınlanan ilk infaz görüntüleri niteliğini taşıyor.

Görüntülere göre, IŞİD militanı olan ve anadili gibi Rusça konuşmasından bu ülke vatandaşı olduğu anlaşılan bir kişi, elindeki bıçakla casus olduğu iddia edilen Çeçen’in arkasında durarak bir süre Putin yönetimini tehdit etti.

Militan daha sonra Moskova hesabına, bu ülkeden gelen IŞİD militanları hakkında bilgi toplayarak FSB’ye aktardığı ileri sürülen 24 yaşındaki Magomid’in kafasını kesti.

DHA