Braille alfabesi ile yazılan kitap Lagom Blind (Kararınca Kör) görme engellilere dokunulan illüstrasyonlar da sunuyor.

33 yaşındaki yazar Lina Linde Stockholm'deki Braille Kütüphanesini ziyaret ettikten sonra kitabı yazmaya karar verdiğini söylüyor.

Linde "Ziyaretim sırasında kütüphanede görme özürlüler için yayınlanmış hiçbir pornografik yayına rastlamadım. Biliyorum ki, herkesin cinsel uyarıya gereksinimi vardır" dedi.

İsveç Görme Özürlüler Federasyonu kitabın yayınlanmasını memnuniyetle karşıladı. Federasyon Başkanı Hakan Thomson, "Herkes gibi görme özürlülerin de cinsel duyarlılıkları vardır" dedi.

Yazar Linde, "Kitapta bir çiftin cinsel yaşantısını dile getiriyorum. Biraz ilham almak istenirse bile kitabın herhangi bir sayfasından başlanabilir" dedi.



Metro.co.uk'in haberine göre, kitap görme engelli bir kadının belden bağlamalı vibratör giydiği ve 5 kişilik bir grup sekse katıldığı illüstrasyonlar da içeriyor.

Görme Özürlüler Federasyon Başkanı Hakan Thomson da, "Görme özürlülerin hem sesli hem de kabartma tekniği ile cinsel ayrıntıları yaşayabilmelerini olumlu karşılıyorum. Sanıyorum ki, bazıları bizim cinselliğimizin olmayacagını düşünüyorlar ki, bu doğru değil. Görme özürlüler de herkes gibi cinsel olarak duyarlıdır" dedi.