ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'le telefonda görüşerek, Kıbrıs meselesinin çözümü için KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte çalışmasının önemli olduğu mesajını verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden, Kıbrıs meselesinde çözüm süreci, ikili ilişkiler ve Rusya-Ukrayna ihtilafı konularında Anastasiadis ile telefon görüşmesi yaptı.

Açıklamada, "Başkan Yardımcısı, tüm Kıbrıslıların çok büyük çıkarına olan, Ada'yı mümkün olduğunca en kısa zamanda iki bölgeli, iki toplumlu federasyon olarak yeniden birleştirmeye dönük bir çözüme varmak için yeni seçilmiş Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile birlikte çalışma fırsatının değerlendirilmesinin önemini vurguladı" ifadesi kullanıldı.

Biden ve Anastasiadis'in, ABD ile Kıbrıs Rum yönetimi arasındaki ikili işbirliği alanlarını geliştirmeye yönelik stratejik ortaklığın güçlendirilmesinde mutabık kaldığı kaydedilen açıklamada, Rusya-Ukrayna ihtilafı konusunda da iki liderin, transatlantik dayanışmanın sürdürülmesi ve Minsk anlaşmalarının eksiksiz uygulanmasına desteğin önemi üzerinde fikir birliği içinde olduğu belirtildi.

Erdoğan: 'Birlik ve beraberlik kazandı'

Erdoğan: 'Birlik ve beraberlik kazandı'