Ankara'da en az 95 kişinin öldüğü, 48'i ağır 246 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin olarak açıklama yapan KKTC Başbakanı Kalyoncu, Türkiye halkına ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulundu. Kalyoncu, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da saldırıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Akıncı, "Türkiye’nin huzur ve iç barışa en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, kimden ve nereden gelirse gelsin yapılmış olan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Akıncı şu açıklamalarda bulundu: “Ankara'da bu sabah meydana gelen terör saldırısında 86 masum insanın hayatını kaybetmiş olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Türkiye'nin huzur ve iç barışa en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, kimden ve nereden gelirse gelsin yapılmış olan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyorum. Şahsınızda tüm Türkiye'nin bu büyük acısını yürekten paylaşıyorum. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılar için acil şifalar temenni ederken bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının Türkiye Cumhuriyeti halkının yanında olduğunu belirtmek isterim."