İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR), ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’nin kuzey doğusundaki hava saldırılarında en az 26 sivilin öldüğünü iddia etti. SOHR, saldırılar sırasında, El-Han adlı bir köyde en az yedi çocuk ve dört kadının öldüğünü belirtti.

Foto: Reuters


Koalisyon güçlerinin Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan bir sözcüsü iddiaları ciddiye aldıklarını, iddiaların inanılırlığını inceleyeceklerini söyledi. Yetkili, gerekli görülmesi durumunda bir soruşturmanın başlatılabileceğini de belirtti.

Foto: Reuters


Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin, koalisyon güçlerinin ordunun bir karargâhını hedef aldığı ve üç Suriye askerinin bu saldırıda öldüğü yönündeki iddiasının doğru olmadığını açıkladı. ABD’li yetkililer Suriye’nin iddia ettiği gibi kampın bulunduğu, Deir el-Zor yakınlarındaki alanda hava saldırısı gerçekleştirilmediğini belirtti.

Foto: Reuters


Koalisyon güçleri 2014 Eylül ayından bu yana IŞİD’e yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor. Koalisyon güçleri bu saldırıları Şam ile koordinasyon içinde gerçekleştirmiyor.

BBC