Göçmen ve İslam karşıtı PEGIDA hareketinin düzenlediği gösteriler, Almanya'ya yayılıyor. Almanya'nın birçok kentinde bu akşam gösteriler var. Dresden'deki PEGIDA gösterisi başkent Berlin'e taşınıyor. Halkın üçte biri PEGIDA'yı haklı buluyor. Köln Katedrali ise İslam karşıtlarına tepki olarak, ışıklarını söndürerek bu akşamki gösteri sırasında eylemcileri karanlıkta bırakacak.

Dresden'de Ekim ayında 300 kişiyle başlayan ve son gösteride 17 bin 500 kişiye ulaşan Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar hareketi (PEGIDA) Almanya'yı bölüyor. Bugün Almanya'nın birçok kentinde PEGIDA yanlısı ve karşıtı gösteriler var.

KARŞI GÖSTERİLER

Baergida gösterisine karşı yine bu akşam Berlin'de iki ayrı yerde gösteri var. Berlin Türk Cemaati (TGB) yabancı ve İslam düşmanı PEGIDA hareketine karşı tarihi Brandenburg Kapısı önünde gösteri yapacak. Saat 18.00'da başlayacak gösteriye 10 bin kişi katılması bekleniyor. Ayrıca içinde Alman ve Türk sol grupların da olduğu diğer bir karşı gösteri ise Saat 17.00'da Alexanderplatz yakınlarında, Stralauer Caddesi’nde başlayacak. PEGIDA taraftarlarının Dresden, Köln ve Berlin'de yapacakları gösterilere ne kadar kişinin katılacağı ve Başbakan Angela Merkel'in yılbaşı mesajında "Bunların peşine takılmayın" çağrısının destek görüp görmeyeceği, en büyük merak konusu.

Dresden'de PEGIDA yine pazartesi yürüyüşünü devam ettirecek. Son yürüyüşten sonra 15 yaşındaki bir göçmen kökenli genç kıza PEGIDA taraftarlarının sokak ortasında bıçakla saldırdıkları ve halkın saldırganları alkışladığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Genç kızın suç duyurusunu polisin önce kayda almak istemediği üzerine Saksonya Eyaleti Meclisi harekete geçti. Muhalefet olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını talep etti. Dresden polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu akşam ayrıca Hamburg ve Stuttgart'ta da PEGIDA karşıtı gösteriler var.