Kolombiya'nın Medellin kentindeki şehir çöplüğünde bulunan mezarda, çok sayıda cesedin olduğu düşünülüyor. Tahminlere göre, mezarda 90 ila 300 arasında ceset var.

Adli tıp uzmanları, cesetleri çıkartmaya başlamadan önce, çöplükte inceleme başlattı. Uzmanlar, cesetlerin çıkarılabilmesi için mezarın üzerinde bulunani 100 bin ton çöp ile 20 bin ton toprağın kaldırılması gerektiğini belirtti.



Kolombiya ordusu, 2002'de sağcı milsilerle birlikte, solcu FARC gerillalarına karşı operasyon başlatmıştı. Ülkede bu tarihten itibaren bir çok kişi kaybolmuştu. Operasyon dönemin Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe'nin talimatıyla yapılırken, ölümlerin çoğundan milisler sorumlu tutuluyor.

PABLO ESCOBAR'IN LİDER OLDUĞU ŞEHİR

Kayıp yakınları da toplu mezar bölgesine gelirken, bazı kişilerin kaybolmasında da suç çetelerinin rolü olduğu düşünülüyor. Medellin şehri bir dönem dünyada en fazla şiddetin yaşandığı yer olarak biliniyordu ve bu şehir, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük uyuşturucu baronu olarak anılan Pablo Escobar liderliğindeki Medellin kartelinin hakimiyetindeydi. Efsane lider Escobar 1993'te öldürülmüştü.



FARC İLE HÜKÜMET, MÜZAKERELER YÜRÜTÜYOR

Kolombiya'da FARC örgütüyle ordu arasında 1964'te başlayan savaşta 200 binden fazla kişi öldü. Şimdi taraflar arasında üç yıldır Küba'da barış müzakereleri yürütülüyor. Bu ay başında hükümet tek taraflı ateşkes ilan eden FARC'a karşı operasyonların hafifletileceğini açıklamıştı. Barış müzakerelerinde FARC'ın silah bırakarak siyasi sürece dahil edilmesi hedefleniyor.

Srebrenitsa kurbanları toprağa veriliyor

Srebrenitsa kurbanları toprağa veriliyor