Muhalefetteki  Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği Başkanı Zoran Zaev'in düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında emniyet mensubu tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümüyle ilgili bazı telefon kayıtlarını kamuoyu ile paylaşması üzerine yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Başbakanlık önündeprotesto düzenledi.

Hükümet karşıtı slogan atan grup, uzun süre Başbakanlık binasına yumurta ve taş attı. Protestoda binanın bazı camları da kırıldı.

Zaev, basın toplantısında Neşkovski'nin ölümünün ardından Başbakan Nikola Gruevski, İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo Koteski ve Gruevski'nin Özel Kalem Müdürü Martin Protugyer arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Martin Neşkovski isimli genç, 5 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından düzenlenen kutlamalarda sırasında, İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel bir birliğin mensubu İgor Spasov tarafından öldürülmüştü. Spasov, 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Spasov'un cinayet gecesi görevli olmadığını savunan İçişleri Bakanlığı olayın üstünü örtmekle suçlanmış, o dönemde ülke çapında protestolar düzenlenmişti.