sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

İngiliz The Sun gazetesinin manşetine taşıdığı haberde, İngiliz turistlerin gözünden anlatılan animasyon gösterisi 'hastalıklı' olarak aktarılıyor.



Türkiye'nin gözde tatil şehirlerinden Muğla'nın Marmaris bölgesindeki 5 yıldızlı Grand Yazıcı Mares Otel'de gerçekleşen olay, geleneksel Arap kıyafetleri giyen ve ellerine silah alan animatörlerin turistlerin karşısına geçmesiyle başladı.



Marmaris'in İçmeler beldesinde yer alan oteldeki korkunç gösterinin, Tunus'ta turistik bir otele yapılan ve 38 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan 6 hafta sonra gerçekleştirilmesi herkesi tedirgin etti.



Arap kıyafetleri ve poşularla havuz başında servis yapan garsonlar, İngiliz turistleri paniğe sevketti. The Sun'a konuşan İngiliz turistler, herkesin o anda çığlık atarak kaçıştığını aktardı.



Üzerinde "benzin" yazan bir bidondaki sıvıyı turistlerin üzerine dökerek "çakmak çakma şakası" yapan animatörler, zaten gergin olan turistlerin daha da paniklemesine yol açtı.


Anlamsız animasyon gösterisi sırasında, güneşlenen onlarca turistten biri olan İngiliz Jason Phythian o anları şu sözlerle aktardı: "Güneşlendiğim sırada Arap kıyafeti giyen ve elinde 'benzin' yazılı bir de bidon olan bir kişi bana doğru yaklaştı. Elindeki bidondan bana bir şey döktü ve çakmağını çıkardı. Yerimden fırladım ve dünyada neler olup bittiğinden haberim dahi yoktu. Tunus'ta yapılana benzer şeylerin yapıldığını düşünmek mide bulandırıcıydı."



Olayın ardından kaçışmaya başlayan ve çığlık atan turistler, soluğu otel müdürünün yanında aldı ve bunun bir 'gösteri' olduğunu öğrendi. Jason, "Havuzun etrafında terörist kıyafetleriyle gezinmenin 'komik' olduğunu düşünmüşler" şeklinde konuştu.



Haziran ayının sonunda Tunus'un Sousse kentindeki turistik bir otele yapılan silahlı saldırılarda, 30'u İngiliz vatandaşı olmak üzere 38 turist feci şekilde can vermişti.

Grand Yazıcı Mares Otel'de yapılan animasyon gösterisi sırasında havuzun başında İngiliz turistlerin çoğunlukta olması ve Tunus'taki saldırıların acısının henüz taze olması paniğin daha da artmasına neden oldu.

Konuyla ilgili olarak otel yönetiminden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Tunus'taki plaj katliamının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Tunus'taki plaj katliamının yeni görüntüleri ortaya çıktı