Başkent Kahire'de Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Eymen Abbas bir basın toplantısı düzenleyerek, genel seçimlerin 14 ili kapsayan ilk aşamasının yurt dışında 17-18 Ekim'de, yurt içinde ise 18-19 Ekim'de yapılacağını belirtti. Abbas, seçimin 13 ili kapsayacak ikinci turunun ise yurt dışında 21-22 Kasım, yurt içinde ise 22-23 Kasım'da yapılacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, Mısır'ın 2015 yılı bitmeden yeni bir meclisi olacağını kaydetti.

2013'TEN BERİ PARLAMENTO YOK

Anayasa Mahkemesi, 1 Mart'ta, seçim bölgelerinin taksimine ilişkin maddenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetmiş, Yüksek Seçim Kurulu da söz konusu kararın ardından, ilk turu mart sonunda yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ertelendiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de konuyla ilgili çalışma yapılmasını istemiş ve çalışmaların bir aydan uzun sürmemesi çağrısında bulunmuştu.

Dünyadan Mısır'a tepki yağıyor

Dünyadan Mısır'a tepki yağıyor

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin devrildiği halk ayaklanmalarının ardından yönetimi devralan Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, daha sonra darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin netlik kazandığı 17 Haziran 2012'de Temsilciler Meclisi'ni feshetmişti.



3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından cumhurbaşkanlığı makamına atanan Adli Mansur da Temsilciler Meclisi olmadığı için yasama yetkisi verilen Şura Meclisi'ni 15 Temmuz 2013'te feshetmişti.

Mısır'da darbenin ardından yönetime gelen Cumhurbaşkanı Sisi, parlamento olmadığı için, göreve geldiği tarihten beri yasama yetkisini elinde tutuyor.

Mısır'da dünyanın en büyük doğalgaz yataklarından biri bulundu

Mısır'da dünyanın en büyük doğalgaz yataklarından biri bulundu