Başkenti Bujumbura'nın Ngagara bölgesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Barış ve Demokrasi İçin Birlik Partisi Başkanı Feruzi'nin cenaze töreni yapıldı. Cumartesi günü seyir halindeki bir araçtan açılan ateşle başından vurulan Feruzi'nin hayatını kaybettiği evinin önünde cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılan Burundililer, kılınan namazın ardından defin işleminin yapılacağı yere kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında Burundi bayrakları ve Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza aleyhinde dövizler taşındı.

HÜKÜMET TEMSİLCİSİ YOKTU

Ülkede Müslümanları temsil eden tek muhalefet partisinin lideri Feruzi'nin cenazesine partisinin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra binlerce Burundili katıldı. Feruzi'nin cenaze törenine hükümetten hiçbir temsilcinin katılmaması dikkati çekti.

Barış ve Demokrasi İçin Birlik Partisi Genel Sekreteri Marina Barampana, hükümet yetkililerinin cenazeye katılmayarak hata yaptıklarını belirtti. Suikasti kesin bir dille kınadıklarını kaydeden Barampana, olayın uzun süre önce planlandığını, muhalefet liderinin bir süredir tehdit edildiğini iddia etti.

Burundi'de muhalif lidere suikast

Burundi'de muhalif lidere suikast