Davası 2 yıldır devam eden ABD'li ırkçı cemaat Ku Klux Klan üyesi Glendon Scott Crawford, Müslümanları yok etmek için tasarladığı radyasyon yayma cihazını tasarlamaktan suçlu bulundu. Savcının "terörist" olarak nitelendirdiği Glendon Scott Crawford, geliştirdiği cihaza "Elektrik Düğmesinde Hiroşima" adını vermiş.

ABD'nin New York eyaletindeki Albany şehrinde yaşayan ve Amerikan enerji şirketi General Electric’te teknisyen olarak çalışan 51 yaşındaki Crawford’un cezası 15 Aralık’ta açıklanacak. Crawford'un 25 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

'CİHAZDAN ETKİLENEN MÜSLÜMANLAR, BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE ÖLECEK'

Amerikalı teknisyen Glendon Scott Crawford'un, Müslümanları yok etmek üzere radyasyon yayma cihazı tasarladığı biliniyor. Ku Klux Klan üyesi Crawford’un bir X-ışını (röntgen) cihazı tasarlayarak, Müslümanları radyasyona maruz bırakmayı ve haftalar içinde de ölmelerini sağlamayı planladığı belirtildi. Savcılık, tutuklunun bu planları hazırlarken ciddi olduğunu vurguladı.



SAVCI 'TERÖRİST' DEDİ

Savcı Richard Hartunian, "Glendon Scott Crawford, Müslüman toplumun masum üyelerini öldürmek için bir kitle imha silahı elde etmeye çalışan bir teröristtir" dedi. Crawford’un Müslümanlar dışındaki bir hedefinin de ABD Başkanı Barack Obama olduğu ifade edildi.

'ELEKTRONİK DÜĞMESİNDE HİROŞİMA'

Crawford, geliştirmeye çalıştığı cihaza “Elektrik Düğmesinde Hiroşima” adını vermişti. Crawford’un, silahını ilk olarak bir camiye ve Müslüman öğrencilerin gittiği bir okula karşı kullanmayı planladığı ifade edildi.

Paris-Amsterdam trenindeki katliam son anda önlendi

Paris-Amsterdam trenindeki katliam son anda önlendi