NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlallerinden endişe duyduklarını belirterek, "Eğer Türkiye NATO'nun yardımına gerek duyarsa, NATO orada olacaktır dedi.

ANKARA'DA HAYATINI KAYBEDENLERE BAŞSAĞLIĞI

NATO Parlamenterler Asamblesi'nin Norveç'te yapılan toplantısında konuşan Stoltenberg, dünyanın son yıllarda büyük değişimlere tanık olduğuna değinerek, 'Yeni gelişmelerle dünyamız artık daha az öngörülebilir ve daha tehlikeli bir olmaya başladı. Bu durum, hafta sonu Ankara'daki trajik saldırıda da kendini gösterdi. Saldırıdan etkilenenlere başsağlığı diliyorum' diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna ve Suriye'deki faaliyetlerine de değinen Stoltenberg, 'Rusya'nın Türk ve NATO hava sahanını ihlalinden, Ukrayna ve Ortadoğu'da giriştiği askeri yığınak yapmaları, hava saldırıları ve güdümlü füze saldırılarından endişe duymaktayız' dedi.



ABD, Patriotları toplamaya paşladı

ABD, Patriotları toplamaya paşladı

'RUSYA'NIN ESAD'I DESTEKLEMESİ IŞİD İLE SAVAŞI UZATIR'

Bölgedeki birçok ülkenin yanı sıra NATO üyesi tüm ülkelerin İŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki saldırılara destek verdiğini vurgulayan Stoltenberg, 'Rusya da İŞİD ile mücadelede yapıcı bir rol üstlenmeli. Esad rejimini desteklemek, yapıcı bir rol üstlenmek değil. Yalnızca savaşın uzamasına yol açar diye konuştu.

Suriye'de siyasi çözüme her zamankinden daha da çok gerek duyulduğunu söyleyen Stoltenberg, BM'nin çözüme dönük çabalarını desteklediklerini dile getirdi.

'SOĞUK SAVAŞ'TAN BERİ EN BÜYÜK ORTAK SAVUNMAMIZ'

NATO'nun uçak, gemi ve asker olarak Doğu'da gücünü artırdığını belirten Stoltenberg, 'Bu, Soğuk Savaş'tan beri ortak savunmamızdaki en büyük artış. Türkiye'yi koruyabildiğimiz gibi Doğu komşularımızı da koruyabiliriz. NATO'nun caydırıcılığı önemli ve gerçektir. Eğer Türkiye, NATO'nun yardımına gerek duyarsa, NATO orada olacaktır diye konuştu.

DHA

Rusya: Türkiye bizim için dost ülke ve başlıca ortağımız

Rusya: Türkiye bizim için dost ülke ve başlıca ortağımız